Byfesten: Als Samaritter Korps er klar på pladsen

30. maj 2014 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Når der er gæster ved Byfesten, så er Als Samaritter Korps hele tiden i nærheden, for der kan sagtens blive brug for deres indsats både dag og aften. Gæster kan falde, få et ildebefindende og mange andre ting, som gør, at de skal have hjælp.

Kenneth Kallesen er klar til hjælpe Byfest-gæster.

Kenneth Kallesen er klar til hjælpe Byfest-gæster.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Als Samaritter Korps er ret nyt. i startede foreningen i januar og de fleste førstehjælpere kommer fra Dansk Folkehjælp, siger Kenneth Kallesen til Sønderborg Nyt.

Efter Dansk Folkehjælp lukkede ned på Als, så stod Sønderborg Floorball-klub og manglede samarittere. – Ideen om at oprette en støtteforening til floorball-klubben kom hurtigt og så gjorde vi det bare, siger formand Kenneth Kallesen.

Dansk Folkehjælp har i flere år været med ved Ringriderfesten i Sønderborg andre ringriderfester, Beach Party etc.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og de opgaver er nu i Als Samaritter Korps ligesom vi skal med ved Slaget om Als, siger formanden. De mange og lange samarittervagter betyder, at der sagtens kan bruges endnu flere førstehjælpere.

– Så vi har planer om, at en del floorball-spillere skal på førstehjælpskurser, så de kan være med og selvfølge kan andre interesserede også blive en del af holdet, siger Kenneth Kallesen.

Klik på billedet og se samaritternes hjemmeside, hvor du kan melde dig ind i korpset.

Klik på billedet og se samaritternes hjemmeside, hvor du kan melde dig ind i korpset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ikke alene førstehjælp

Als Samaritter Korps skal også arbejde med at give andre en god jul.

– Vi skal sikre julehjælp til en række familier og så skal vi holde en stor julefest for familier, der er økonomisk trængt , siger formanden.

Altså er det ikke alene førstehjælp, men også julehjælp, det handler om.

– Så vi tager den sociale dimension med også, siger Kenneth Kallesen.

13. april 2024 Sønderborg, Frivillige

Gå en tur på Kær og støt julemærkehjemmene

13. april 2024 Sønderborg

Lions Danmark har i årenes løb støttet Julemærkehjemmene med ca. 2,8 millioner kroner og nu inviterer klubberne i Sønderborg Kommune til, at du og alle andre kan møde op den 5. maj og gå 1000 meter, nyde naturen i godt selskab – måske med familien, nogle naboer, kolleger eller venner – og støtte Julemærkehjemmet Fjordmark. […]

Læs mere...