Byggeriet af P-hus på havnen starter i juni

13. maj 2016 Erhverv

Byggeriet af P-huset på Byens Havn går i gang i næste måned. Ud over at skabe plads til 385 biler under tag, så skal huset også fungere som en visuel oplevelse og tilbyde aktive funktioner for besøgende på havnen og naboerne i det tilgrænsende kollegium.

Helt i tråd med de arkitektoniske takter i Frank Gehrys masterplan for Byens Havn, så bliver der tale om en organisk løsning, en bygning klædt i grøn pels. Væggene bygges op af gitre i cortenstål, der tjener som klatrebund for løvet, og hvor den naturlige rustrøde farve matcher lokalplanens krav om brug af varme nordiske farver. I gårdfacaderne ud mod kollegiet indbygges fremskudte plantekasser, hvorfra  slyngplanter med varierede blomstringsperioder vil dække større felter og sørge for farveoplevelser fra forår til efterår.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der vil være pæn plads inde bag ved. Vi har haft kollegierne inde over i udvælgelsen af byggeriet, så vi er nået frem til noget, som virkelig er en god kombination af beboelse og det sted, hvor man kan parkere sin bil”, siger formand for teknisk udvalg, Frode Sørensen.

Byggeriet er budgetteret til 38 millioner kroner. Startskuddet er juni, hvor arbejdet med at flytte 25.000 kubikmeter jord går i gang. En stor del af den nuværende skrænt på stedet skal nemlig fjernes for at give plads til P-hus og kollegium. Det bliver et gigantisk jordprojekt, som kræver at op til 2.500 lastbiler lægger ryggen til med deres lad. Trafikken ledes via Nordre Havnevej, så den tunge trafik generer områdets beboere mindst muligt. P-huset er planlagt til at kunne modtage sine første biler i juni 2017. Det er endnu ikke besluttet politisk, om der skal opkræves afgift for at benytte P-huset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hør Frode Sørensen fortælle om byggeriet på en video. Klik HER

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...