Byrådet anbefales at garantere for lån til boligrenovering på Nordals

22. december 2016 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Boligerne i Nordborg Andelsboligforenings afdeling 13 består af i alt 54 boliger med boligareal fra 100 m2 til 129 m2, opført i 1971/1972 som enkelthuse. Bebyggelsen er tæt lav, og trænger til en omfattende renovering.

Byrådet godkendte i møde den 3. februar 2016 områdeplan for de almennyttige boliger på Nordals med yderligere nedlæggelse af op til 350 almene boliger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Områdeplanen udmøntes etapevis i mere konkrete projekter i løbende samarbejde med boligforeningerne og Landsbyggefonden.

Der er dog samtidig behov for, at de tilbageværende almennyttige boliger på Nordals renoveres og gøres tidssvarende, herunder mere energirigtige.

For at sætte gang i renoveringen er der brug for en lånegaranti på det støttede lån op til 100 prtocent, svarende til ca. 49 mio. kr.

Garantiprocenten vil dog blive endeligt fastsat ved færdigmelding af byggeriet, og en efterfølgende værdiansættelse af boligerne fra Nykredit.

Artiklen fortsætter under annoncen

Landsbyggefonden yder regaranti på 50 procent overfor kommunen, svarende op til 24,5 mio. kr.

“Det er vigtigt for Nordals, at der kommer gang i renoveringen og derfor anbefaler Økonomiudvalget, at Byrådet siger ja til at stille en garanti”, siger borgmester Erik Lauritzen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...