Byrådet er klar til at forhandle om næste års budget

16. september 2022 Politik

Sønderborg Byråd har torsdag og fredag været samlet til budgetseminar på Hotel Nørherredhus i Nordborg for at sætte rammerne for kommunens budget i 2023.

Det sker i lyset af den pressede økonomiske situation, som Sønderborg Kommune er havnet i. Det skyldes blandt andet økonomiaftalen mellem KL og regeringen samt stigende udgifter til energi og øvrige driftsudfordringer. Udgiftsstigninger, der – for budgettet 2023 og de kommende år – betyder krav om budgettilpasninger i omegnen af 70 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er en fælles forståelse for den situation, vi står i. Det har medført gode drøftelser på tværs i Byrådet om kommunens husholdningsbudget, og det glæder mig meget, at Byrådet er enig om en stor del af de overordnede rammer for kommunens budget for 2023. Jeg ser det som et godt tegn på, at vi formentlig kan samle Byrådet bag en fælles budgetaftale efter de kommende forhandlinger”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Der bliver i de kommende år også tale om en væsentlig reduktion i niveauet for nye anlægsinvesteringer. Men forventningen er, at der også bliver plads til at bygge nyt og gennemføre renoveringer de kommende år.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er et sted, hvor vi kan holde lidt igen efter rigtig mange investeringer i anlæg i hele kommunen. Det er samtidig nødvendig at holde fokus på at nå i mål med de aktuelle projekter, der støtter op om den positive udvikling i kommunen. Det er blandt andet investeringer i grøn omstilling, flere ungdomsboliger, skolerenoveringer med mere, så vi kan holde fast i den gode fremgang og vækst på bosætning, turisme, uddannelser og arbejdspladser, siger borgmesteren.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...