Økonomiudvalget følger med i om Vækstrådet fører til flere arbejdspladser

24. oktober 2018 Erhverv

Gennem Vækstrådet er målet for kommunen at tiltrække flere nye virksomheder og meget gerne den slags, der arbejder indenfor klimaløsninger. Vækstrådet skal også arbejde for, der sker en udvikling i de virksomheder, der allerede er i området.

“Vi vil gerne sikre, vi udnytter til fulde, at vi virkeligt er fremme på banen med hensyn til klimaløsninger”, siger borgmester Erik Lauritzen i forbindelse med, at Økonomiudvalget har set Erhvervsudvalgets papirer om samarbedet mellem kommune og erhvervsliv i Vækstrådet igennem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I sidste ende handler det jo om arbejdspladser”.

Der er mere fokus på klimaet end nogensinde før.

“Og det siger mig, at vi skal blive bedre til at bruge det, at vi har ProjectZero her hos os”, siger Erik Lauritzen, der mener, at ProjectZero-visionen burde være et trækplaster til virksomheder, der vil arbejde med klimaløsninger.

Når der kigges i statistikken med bosætning, så ser det fornuftigt ud.

“Der er et lille plus, som viser, der er flere, der flytter til end fra”, siger borgmesteren. Han synes dog, at der burde fødes flere børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi ved også, det gør en stor forskel, at vi hjælper tilflyttere med at finde såkaldte ægtefællejobs”, siger han.

Kommunen har også en service, der guider tilflyttere til både foreningsliv og omgangskreds, altså en slags integrationsservice.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...