Byrådet giver UNESCO-bolden videre

3. november 2017 Politik

Sønderborg Kommune gennem 10 år arbejdet seriøst med bæredygtighed – blandt andet med ProjectZero, House of Science og senest som medlem af netværket UNESCO Learning Cities, hvor der arbejdes med fire forskellige dimensioner af bæredygtighed: miljø, økonomi, social og kulturel.

Byrådet spiller bolden videre. Foto: Ole Kæhler

”Arbejdet med bæredygtighed har haft top-prioritering gennem to hele valgperioder, og nu er det tid til at kaste bolden, så et nyt byråd kan spille den videre. Det har vi valgt at markere helt konkret ved at få taget det her billede, som jeg ved også skal bruges i et par andre sammenhænge i forbindelse med kommunens arbejde som bæredygtig læringsby”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Sønderborg scorer verdensmål

Sønderborg Kommune har for nyligt indgået et partnerskabssamarbejde med tænketanken og konsulentbureauet Sustainia for at udbrede kendskabet til bæredygtighed og bæredygtige løsninger, samt at få det kommunikeret bredt ud.

”Samarbejdet med Sustainia skal være med til at gøre bæredygtighed helt konkret, så vi får flere borgere med. I løbet af en tre-årig periode, som lige er gået i gang, vil vi motivere til en decideret adfærdsændring til en mere bæredygtig livsstil. Det sker blandt andet gennem leg og konkurrencer, hvor en ny app bliver omdrejningspunktet. Målsætningen er, at vi om tre år har 10.000 borgere som bæredygtighedsambassadører”, siger formand for kulturel og regional udvikling, Stephan Kleinschmidt.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk