Byrådet kan hjælpe Historiecenter Dybbøl Banke af med gæld

21. april 2020 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Historiecenter Dybbøl Banke har modtaget et krav om at tilbagebetale 760.000 kroner af de 7,6 miilioner, som de har modtaget fra Arbejdsmarkedets Feriefond.

Historiecenter Dybbøl Banke kan enten vælge at tilbagebetale hele beløbet på én gang eller optage et nyt lån med en løbetid på 25 år til 2 procent i rente. Historiecentret har ikke penge til at tilbagebetale hele beløbet.

Historiecenter Dybbøl Banke anmoder derfor Sønderborg Byråd om at indfri lånet på 760.000 kr.

Forvaltningen anbefaler, at byrådspolitikerne bevilger pengene og i onsdag skal Økonomiudvalget se på sagen, som derefter bliver lagt frem i Byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet falder i tråd med Byrådets Vision 2018-2021 om at understøtte udviklingen af vores historiske attraktioner, ligesom den harmonerer med Kulturkompassets fokus på formidling af stedbunden kulturarv og kulturmiljøer.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

29. februar 2024 Politik, Sønderborg

Skolelukningen blev endeligt godkendt og arbejdet går videre

29. februar 2024 Politik

I november blev forslaget om en ny skolestruktur sendt i hørnig og i går, onsdag, var Byrådet klar til at godkende, at det bliver sådan, at både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen lukkes og at der så laves en ny skole på Humlehøj-Skolens matrikel. “En skolelukning er alvorlig, men der er færre elever i Sønderborg midtby og […]

Læs mere...