Byrådet kan hjælpe Historiecenter Dybbøl Banke af med gæld

21. april 2020 Kultur

Historiecenter Dybbøl Banke har modtaget et krav om at tilbagebetale 760.000 kroner af de 7,6 miilioner, som de har modtaget fra Arbejdsmarkedets Feriefond.

Historiecenter Dybbøl Banke kan enten vælge at tilbagebetale hele beløbet på én gang eller optage et nyt lån med en løbetid på 25 år til 2 procent i rente. Historiecentret har ikke penge til at tilbagebetale hele beløbet.

Historiecenter Dybbøl Banke anmoder derfor Sønderborg Byråd om at indfri lånet på 760.000 kr.

Forvaltningen anbefaler, at byrådspolitikerne bevilger pengene og i onsdag skal Økonomiudvalget se på sagen, som derefter bliver lagt frem i Byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet falder i tråd med Byrådets Vision 2018-2021 om at understøtte udviklingen af vores historiske attraktioner, ligesom den harmonerer med Kulturkompassets fokus på formidling af stedbunden kulturarv og kulturmiljøer.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...