Byrådet kan leve med antallet af omgjorte ankesager på handicapområdet

24. september 2020 Samfund

Børne- og Socialministeriet offentliggør hvert år Ankestyrelsens omgørelsesprocent for kommunernes afgørelser på socialområdet. Byrådet skal en gang årligt orienteres om et samlet overblik over, hvor mange sager, der er omgjort i Ankestyrelsen det forgangne år.

Eksempelvis blev 75 procent af Sønderborg Kommunes forvaltnings afgørelser om støtte til handicappede børn, som der blev klaget over til det sociale ankenævn, omgjort af nævnet. Altså var der fejl i tre ud af fire ankede sager. Formålet med orienteringen er, at sætte fokus på borgernes retssikkerhed samt bevidsthed om kvaliteten i sagsbehandlingen på det sociale område i kommunerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Onsdag blev Økonomiudvalget orienteret om antallet af ankesager her i kommunen og deres udfald – og jeg synes, det ligger indenfor skiven af, hvad vi kan leve med”, siger borgmester Erik Lauritzen.

“Det bliver aldrig godt nok, men vores forvaltninger gør det ret godt”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. oktober 2021 Sport, Sønderborg

Sønderborg Billard Club fylder 40 år

18. oktober 2021 Sport

Den 31. oktober kan medlemmerne i Sønderborg Billard Club fejrer klubbens 40 års fødselsdag og det gør de med en klubturnering og en efterfølgende frokost med en enkelt pilsner og en snaps. “Der bliver spillet billard ved klubbens fire borde i lokalet på AGS hver formiddag mellem 9 og 12. Og er der nogen, som […]

Læs mere...