Byrådet: Nu skal Havnbjerg og Nordborg udvikles

9. september 2019 Nordborg

Nordborg-Havnbjerg er det tredje byområde i Sønderborg Kommune, der får sin egen bystrategi. Arbejdet med at udvikle bystrategien består dels i at beskrive deres nuværende identitet og kendetegn og dels – på den baggrund – at udpege potentialer og udviklingsmuligheder, skriver Sønderborg Kommune.

“I forbindelse med kommunesammenlægningen blev rollefordelingen anderledes og funktionerne i nogle af vore større byer en anden. Men hver af byerne rummer muligheder. De er forskellige fra by til by, og det skal synliggøres, så vi styrker og udvikler på det rette grundlag og med de rette potentialer for øje. Hver for sig rummer byerne kvaliteter, som tilsammen bidrager til kommunens positive udvikling, og det har været fantastisk at opleve i alle tre byer hidtil, at borgerne gerne vil spille med og komme med masser af gode input”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget har netop sagt ja til, at forslaget til bystrategi for Nordborg-Havnbjerg sendes i høring i fire uger og til at der holdes borgermøde den 26. september i Udviklingshuset i Havnbjerg.

Der er tidligere holdt borgermøde den 28. marts, ligesom et åbent bykontor løbende tog imod bidrag fra borgere, der kiggede indenfor.

“For Nordborg-Havnbjergs vedkommende er der stor enighed om, at potentialerne ligger i den smukke natur og oplevelser for turister. Indbyggerne i området peger også på, at det er godt at bo her, at der er et bredt udbud af boliger og fritidsaktiviteter og en høj grad af tryghed. Der ligger en oplagt opgave i at synliggøre de kvaliteter, som Nordals har ifølge nordalsingerne selv”, siger udvalgets næstformand, Stefan Lydal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle af de konkrete ideer, der ligger i høringsforslaget, er en bedre tilpasning af boligudbuddet, udvikling af Nordborgs bymidte, udpegning af områder hvor flexbolig tillades og ekspresbusruter til/fra Sønderborg.

Se høringsforslaget HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debat: Ved at fokusere på de unges interessser vil vi få flere i arbejde eller uddannelse

17. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Jan Prokopek Jensen, Socialdemokratiet, skriver: Alle unge mellem 18 og 29 år i job eller uddannelse. Det er vores socialdemokratiske ambition i Sønderborg Kommune. Vi er på vej, i løbet af det seneste halve år er yderligere 200 kommet i arbejde eller uddannelse; men der er stadig for mange, der mangler et job eller […]

Læs mere...