Byrådet: Sidste byggeprojekt i Frank Gehry-planen er netop godkendt

25. juni 2021 Politik

Lokalplanen til et etageboligbyggeri på den sidste ledige grund i Byens Havn er på plads. Byggeprojektet fører til et byggeri på i alt 7.200 kvadratmeter i 14 etager og det er der nu givet grønt lys for. Det har Byrådet torsdag besluttet ved at vedtage lokalplanen for området.

Dermed er sidste etape af udviklingen af Byens Havn godt på vej,og det glæder borgmester Erik Lauritzen.

”Det er helt fantastisk at få omsat det sidste element i masterplanen for udviklingen af fyrtårnsprojektet, Byens Havn. Det har været en spændende rejse, der har afsæt i Frank Gehrys masterplan for udviklingen af Sønderborg Nordhavn, der skal omdanne Sønderborgs bynære havneområde til boliger, erhverv, kulturformål, hotel med videre, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det viser, at når vi i Byrådet sætter os langsigtede mål og finder de rette samarbejdspartnere, så kan vi lykkes med store projekter. Det gør vi her, og det er ProjectZero, Alsion og det kommende ferieresort på Nordals gode eksempler på”, siger han.

I 2009 blev masterplanen for Byens Havn godkendt og siden er det gået stærkt, hvilket er tydeligt at se på havnefronten i dag.

Det aktuelle lokalplanområde er udlagt til etageboliger og lokalplanen giver mulighed for at opføre etageboligerne i op til 14 etager.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...