Byrådet vil ikke betale oprensning af jollehavnen

3. juni 2015 Sønderborg

Det er ikke længe siden Byrådet sendte penge afsted til en oprensning af sejlrenden ind til havnen ved Dyvig, så der kan sejle større både ind og lægge til. Der blev søgt om pengene, fordi der er udsigt til at en sejlads i det verdensomspændende Americas Cup vil ramme Als.

“I stedet for at give penge til oprensning af sejlrenden, så kan vi give dem til arrangementet og lade det være op til arrangørerne selv, hvad de bruger dem til. Ellers vil alle andre havne også have ryddet op”, advarede Peter Hansen fra Venstre tidligere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Hansen og Venstre kunne ikke hjælp SYC med oprensning af jollehavnen.

Peter Hansen og Venstre kunne ikke hjælp SYC med oprensning af jollehavnen.

Men Byrådet sendte penge øremærket til at rense sejlrende, selvom det faktisk er staten, der skal betale.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og nu vil SYC gerne have renset op ved jollehavnen. Ganske som jeg advarede om, så ville andre have samme service og vi kan vel ikke forskelsbehandle”, sagde Peter Hansen på onsdagens byrådsmøde. Han gjorde rede for det store ungdomsarbejde, der laves af SYC og fik også fortalt om alle de store sejladser, som foreningen trækker til Sønderborg.

“Vi kan jo betale oprensningen af jollehavnen, som anerkendelse af det store arbejde, som SYC laver”, foreslog Peter Hansen. Blandt andet har mange handicappede mulighed for at sejle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren undres

“Det undrer mig, at Venstre rejser punktet, når Peter Hansen selv har været med til at godkende betingelserne for overdragelsen af lystbådehavnen. Der står klart og tydeligt, at SYC selv skal holde den vedlige”, sagde borgmester Erik Lauritzen.

Frode Sørensen oplyser, det er vigtigt, at aftaler laves på tryk.rådhus

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og der er intet i papirerne, der siger, at kommunen skal betale”, sagde han.

Under sagens forløb er det antydet, at sagen er populistisk.

“Men jeg må lige gøre opmærksom på, at ønsket kom fra SYC og handicapsejlerne”, sagde Peter Hansen.

Flertalsgruppen stemte forslaget ned, men borgmesteren lod det skinne igennem, at SYC kunne søge Borger- Demokrati- og Fritidsudvalget om hjælp til oprensning af jollehaven i år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 112, Sydals

Bilist kørte galt og ringede til politiet

1. februar 2023 112

Tirsdag ringede en 18-årig kvinde til politiet, fordi hun kørte galt i Høruphav. “Hun kom kørende fra Østerbakken og ud på Sønder Landevej, hvor hun påkørte en anden bil”, siger John Weber fra politiet. “Det lidt pudsige ved sagen er, at den bil, som hun ramte, den forsvandt fra stedet”, siger han videre og tilføjer, […]

Læs mere...