Byrådets mindeord om Tommy Menzer Prokopek

27. marts 2017 Samfund

Borgmester Erik Lauritzen skriver på vegne af Sønderborg Byråd mindeord om byrådsmedlem Tommy Menzer Prokopek:

 

Der er tidspunkter, hvor et væld af tanker fylder, men ord bliver fattige.

Det oplever vi nu, hvor vi alt for tidligt må sige farvel til vores byrådskollega, Tommy Menzer Prokopek, der døde søndag, bare 35 år.

Sin unge alder til trods har Tommy Menzer Prokopek formået at yde mere for sit lokalsamfund, end mange når i et langt liv. Efter en fin, aktiv karriere i den grønne Egen-dragt, hvor han havde nydt godt af foreningens rammer og ledere, var det helt naturligt for ham at “betale tilbage”, tage ansvar og blive leder. I Egen UI vil man savne en ægte ildsjæl, et stort foreningsmenneske, som ydede en kæmpestor, uselvisk indsats til glæde for fællesskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også på et andet plan tog han ansvar. Som søn af en aktiv politiker og tidligere borgmester hørte han om politik til hverdag. Interessen blev vakt, og han stillede op til byrådsvalget i 2009 og blev valgt. Han havde besluttet at stoppe i byrådet efter otte års indsats – han ville bruge mere tid på sin familie. Henriette og de to små piger var omdrejningspunktet i Tommy Menzer Prokopeks liv. Vort vemod er stort ved tanken om familiens savn.

Tommy Menzer Prokopek var ikke nogen klassisk politiker, men et menneske af den slags, som politik godt kunne bruge flere af. Han havde et stort netværk og god føling med sit bagland. Han var i politik for at opnå små og store resultater, og han kunne ind imellem blive irriteret over det taktiske spil, som er en del af politik. Hans mål var ikke selv at være synlig, men han arbejdede målbevidst i byrådets kultur-, borger- og fritidsudvalg for især foreningslivet. Tommy Menzer Prokopek var en glad og altid positivt indstillet person, fokuseret på opgaver og løsninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har i byrådet mistet et værdsat medlem, en god kammerat og et dejligt menneske. Vore tanker går til familien, som har lidt et smerteligt og uvirkeligt tab.

Æret være Tommy Menzer Prokopeks minde.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Kultur, Gråsten

Deltager- og publikumsrekord ved Oldtimerløbet

30. maj 2023 Kultur

Oldtimerløbet Pinselørdag i Gråsten samlede rekordmange køretøjer, 1.200 af forskellig slags. Opgørelsen viser nu, at det også blev til en publikums-rekord. Flere end 4.500 gæstede ringriderpladsen i Gråsten og de blev serviceret af 137 frivillige. Det er 700 flere gæster på pladsen end nogensinde. “Vi har i den grad grund til at takke lokalbefolkningen – […]

Læs mere...