Byrådet får turisme-rapport lagt på bordet

23. november 2013 Kultur

Sønderborg får fine karakterer i en ny turismeundersøgelse fra Videncenter for Kystturisme. Sønderborg får følgende skudsmål af undersøgelsens ekspertpanel: ”Livlig købstad disker op med en skøn blanding af danmarkshistorie, handelsliv og kystpromenade. Eksperterne imponeres over Sønderborgs mange kvaliteter. Byen og havnen hænger dog ikke sammen, og slottet er alt for indadvendt.” Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2013/11/by.jpg”>by

Rapporterne udpeger havnefronten som værende i en superliga for sig og anbefaler, at der arbejdes videre med at gøre den endnu bedre med flere bænke og henvisningsskilte så havnefronten og byen bindes sammen. Turisterne skal ledes rundt i byen, så der skabes

Det "indadvendte" slot.

Det “indadvendte” slot.

mulighed for større indtjening til butikker og restauranter. Det anbefales at opsætte flere kort og informationstavler, hvor byens spændende historie fortælles, så turisten inviteres til at opleve Sønderborg.

Endvidere peges der på at forbindelsen mellem lystbådehavnen og byen skal udvikles, så byen og detailhandlen får endnu mere glæde af de mange lystsejlerturister.

Sønderborg har således et stort potentiale, hvor der med få midler kan skabes endnu større omsætning for byens detailhandel og attraktioner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk