Byrødder behøves ikke oplyse alle vederlag

19. februar 2022 Politik

kommunens hjemmeside kan enhver se de vederlag, som Byrådsmedlemmerne modtager og som kommunen ifølge Styrelsesloven § 16e skal offentliggøre.

“Det er oplysninger vi indhenter ved medlemmerne og ikke oplysninger vi normalt modtager fra den givne forening/selskab. Det er desuden oplysninger om vederlaget/honoraret for året forud for, hvilket er derfor der i dag ligger tal for 2020. Det skyldes ordlyden i bestemmelsen i Styrelsesloven”, siger chefen for byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der kan herudover være andre poster, som de modtager vederlag for, hvis ikke de falder under § 16e og det er ikke oplysninger vi har. Det vil i givet fald være et anliggende direkte mellem medlemmet og foreningen”.

Venstre foreslår, at byrådet beslutter, ‘at der fremover på kommunens hjemmeside under hvert enkelt byrådsmedlem, fremgår tydeligt, hvor meget hver enkelt politiker modtager i vederlag som byrådsmedlem og i byrådets udvalg samt oplysninger om hvert af medlemmernes vederlag i eksterne organer, udvalg, nævn, bestyrelser – herunder udpegninger i disse, som følge af, at man er udpeget til at repræsentere byrådet i det pågældende fora’.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...