Byt NemID-kortet ud med en app til telefonen

17. marts 2018 Samfund

Nøglekortet bliver brugt adskillige steder. Når vi skal tjekke årsopgørelsen, se de tilbageværende feriepenge eller tjekke vores lønseddel. Men snart kommer der et supplement til det laminerede papkort med de mange tal på.

I slutningen af maj kan du bytte NemID-kortet ud med en app til telefonen.

“Danskerne har taget NemID og nøglekortet til sig, og både tilfredsheden og tilliden til sikkerheden i løsningen er høj.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er vi glade for at bevare det fysiske NemID nøglekort, som man kender det, men også tilbyde en ekstra digital løsning, for dem der foretrækker at have det hele på mobilen”, isger diektør i Digitaliseringsstyrelsen Rikke Hougaard Zeberg i en pressemeddelelse.

Mobil-appen erstatter ikke pap-kortet, men skal fungere som et supplement og gøre det hele lidt lettere. Men har man ikke lyst til at bruge appen, er det fysiske nøglekort stadigvæk en mulighed.

Appen bruges i nøjagtig de samme situationer, hvor du vil blive spurgt om en kode fra nøglekortet. Men i stedet for at taste den sekscifrede kode, kan du i stedet for bruge appen til at logge ind med eller godkende, når du for eksempel skal betale en regning.

Læs mere HER på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk