Carl Holst har store forventninger til fusion

14. maj 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Lean Energy Cluster og Copenhagen Cleantech Cluster sagde den 9. maj sagde ja til hinanden og dannede CLEAN, der dermed bliver Danmarks stærkeste klyngesamarbejde inden for cleantech.carl

Artiklen fortsætter under annoncen

Klyngen består af virksomheder og vidensinstitutioner, der arbejder sammen om at skabe vækst ved at finde fælles løsninger på danske og internationale udfordringer inden for energi, klima og miljø.

Artiklen fortsætter under annoncen

Region Syddanmark var stærkt involveret i etableringen af Lean Energy Cluster, og fusionen er noget, regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst, har store forventninger til:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er godt at se, at en af de stærkeste erhvervsklynger i Region Syddanmark nu får endnu bedre betingelser for at skabe vækst i virksomhederne. Og det er vigtigt, at vi har både de små og mellemstore virksomheder med. Med fusionen får vi en klyngeorganisation, der både kan skabe flere arbejdspladser i Region Syddanmark og markere sig endnu stærkere internationalt, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Carl Holst har store forventninger til klynge-fusionen.

Carl Holst har store forventninger til klynge-samarbejdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdspladserne vil bl.a. blive skabt ved at øge eksporten af samlede danske løsninger inden for globale klima- og miljøudfordringer. En ny analyse fra DI m.fl. viser, at Danmarks eksport af energiteknologi steg 11 procent til 67,6 mia. kroner i 2013, mens eksporten af grøn energiteknologi steg med godt 17 procent. Til sammenligning var væksten i den samlede vareeksport på 2 pct. De globale udfordringer er store, og klyngen skal sikre, at vi udnytter det potentiale, det giver for vækst og udvikling i erhvervet, maksimalt.

Carl Holst hæfter sig samtidig ved, at selvom hovedkontoret for CLEAN vil få adresse i København, vil klyngen fortsat være meget stærk regionalt. I Region Syddanmark ligger over halvdelen af de danske arbejdspladser inden for energieffektivisering, og CEO Preben Birr-Pedersen vil få base i Sønderborg. CLEAN vil være tæt på medlemmerne og etablerer derfor i første omgang fem kontorer, hvoraf vil tre vil ligge i Region Syddanmark; i Sønderborg, Middelfart og Odense.

– Det er et levende bevis på, hvor langt fremme virksomhederne i Region Syddanmark er inden for energieffektiviseringsteknologier og udvikling af intelligente energisystemer. Denne fusion vil bidrage til den positive udvikling, vi ser i vores region, siger Carl Holst.

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...