Carl Holst vil hente studerende til Sønderborg

7. maj 2014 Erhverv

For få ingeniørstuderende vælger Sønderborg som studieby, og mange af de studerende, der vælger at studere i Sønderborg, flytter væk igen efter endt uddannelse. Det er en kompleks problemstilling, som kræver, at flere parter deltager i løsningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Carl Holst vil finde ingeniørstuderende til SDU Sønderborg.

Carl Holst vil finde ingeniørstuderende til SDU Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionen kan ikke løse opgaven alene, men stiller sig nu i spidsen – eller til rådighed i en proces, der samler og forpligter parterne til at finde en løsning på ingeniørmanglen.

Artiklen fortsætter under annoncen

På den baggrund har regionsrådsformand Carl Holst indkaldt til et første indledende møde om problemstillingen. Mødet er den 14. maj 2014, og her vil blandt andet rektor Henrik Øregaard Dam fra SDU og direktør Bent Jensen fra Linak deltage.

Artiklen fortsætter under annoncen

– For at få de studerende til at vælge Sønderborg som campus skal der være noget unikt og noget meget attraktivt for dem. Den studerende skal have et tilbud, der ikke kan findes andre steder. Det kræver, at Sønderborg i fremtiden kan tilbyde tre unikke ting til de studerende: Relevant studiearbejde i løbet af studierne, garanteret beskæftigelse i en vis minimumsperiode efter studierne og væsentligt billigere studieboliger end i resten af landet, siger Carl Holst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erhvervslivet bakker op

Regionsrådsformandens visioner møder opbakning fra administrerende direktør i Linak, Bent Jensen:

– Linak vil gerne være med til at garantere praktikpladser og efterfølgende garantere job til de relevante ingeniører. Vi stiller os til rådighed i den fremadrettede proces og ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde, siger Linak-chefen.

Rektor på Syddansk Universitet, Henrik Øregaard Dam, hilser initiativet velkommen og ser frem til et tættere samarbejde med Region Syddanmark og det lokale erhvervsliv:linak1

– Universitetet er meget interesseret i flere studerende på Campus Sønderborg. Den manglende søgning – og specielt af danske studerende – er netop en af udfordringerne for Alsion i Sønderborg. Så vi er klart interesseret i at medvirke til at løse dette problem, siger han.

Opbakningen fra såvel erhvervslivet som universitetet glæder regionsrådsformand Carl Holst.

– Jeg vil gerne støtte op om Linaks og Syddansk Universitets tilkendegivelse ved at arbejde for, at Syddansk Vækstforum finder penge til at understøtte processen – og om nødvendigt ”headhunte” kandidaterne både i Danmark og i udlandet, siger Carl Holst.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Sport, Erhverv, Sønderborg

Nye spillerdragter til Dybbøl IU fodboldklub U9 hold fra Sydbank

2. oktober 2022 Sport

Sydbank støtter over 300 små og store foreninger og forbund over hele landet – lige fra de helt små, lokale klubber til de store professionelle regionale og nationale flagskibe og senest, har det lokale U9 hold fra Dybbøl IU fodboldklub fået et spilledragt-sponsorat fra Sydbank i Sønderborg. ”Vi er rigtig glade for, og stolte over, […]

Læs mere...