Cathrinesminde Teglværk og et par andre museer lukkes på ubestemt tid

25. oktober 2022 Kultur
Cathrinesminde Teglværk. Foto: Ole Kæhelr
Cathrinesminde Teglværk. Foto: Ole Kæhelr

Med ni museer og 37.000 m2 under tag er Museum Sønderjylland hårdt ramt af de stigende priser på energi. Museet, der blandt andet omfatter Sønderborg Slot, Kunstmuseet i Tønder, Arkæologi i Haderslev og Kulturhistorie Aabenraa, forudser et underskud på over en million kroner i 2022.

Museets udgifter til energi har de seneste år ligget på omkring 2,5 millioner kroner, men i løbet af sommeren og efteråret er prisudviklingen og prognoserne fra energiselskaberne kun gået den forkerte vej, skriver Museum Sønderjylland.

Ud fra de nuværende prognoser vil museets energiudgifter i 2023 være 6,5 millioner kroner – en stigning på hele fire millioner. Det svarer til en stigning fra tre procent til 10 procent af museets samlede budget.

Museet har derfor lagt en plan for, hvordan energiforbruget skrues ned, men det vil ikke være nok at skrue ned for varmen og forkorte åbningstiden.

Derfor har museets bestyrelse på sit seneste møde godkendt, at museerne Cathrinesminde Teglværksmuseum, Kulturhistorie Aabenraa, Drøhses Hus i Tønder og cafeen på museet i Tønder lukkes for publikum indtil videre og at der også nedlægges 11 faste stillinger. Hertil kommer en række sæsonansættelser, der ikke genbesættes i sæson 2023 fortæller museumsdirektør Axel Johnsen:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hvis vi skal have store udstillinger, aktiviteter og skoletilbud på programmet i 2023, er vi nødt til at samle vores aktiviteter på færre steder – i hvert fald så længe prognoserne er så dystre som nu”, siger Axel Johnsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Kultur, Augustenborg

Børn og barnlige sjæle er velkomne til julefest i Kultursalen

1. december 2022 Kultur

Augustenborghallerne inviterer børn og barnlige sjæle til juletræsfest nu på lørdag fra kl. 14.00 til 16.00 i Kultursalen i Augustenborghallerne. Sidste weekend var der juletræstænding i Slotsparken, men på lørdag er det Augustenborghallernes tur til at fejre julens komme. Det skriver halbestyrelsen i en pressemeddelelse. Juletræsfesten vil vanen tro være med masser af musik, sanglege […]

Læs mere...