Cathrinesmindes Venner sætter ‘Enkeland’ i scene

15. juni 2021 Kultur

Foreningen Cathrinesmindes Venner planlægger i 2022 at opføre et udendørs egnsspil, som er en dramatiseret udgave af Karsten Skovs roman ’Enkeland’, der handler om livet under første verdenskrig i teglværksområdet ved Egernsund, Broager og Nybøl. Brian Wind-Hansen skriver den dramatiserede udgave.

Foreningen ønsker med dette spil, at fortsætte den levende historieformidling på Cathrinesminde Teglværk. Cirka 30 unge og gamle skuespillere vil i løbet af ca. 1½ time fremstille livet ved fronten og livet i landsbyen – med særlig vægt på kvindernes hårde liv hjemme og den samfundsudvikling, som kvindernes kamp førte med sig. Der spilles over fire aftener og instruktør bliver Kristian Hald Jensen, skriver teglværkets venner i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden 1982 har der været opført egnsspil ved Cathrinesminde hvert andet år, dog sidste gang i 2018. Egnsspillene dannede baggrund for oprettelsen af Cathrinesminde Teglværk som museum og de har med stærkt, lokalt engagement, belyst forhold om egnens store teglværksproduktion og historiske forhold.

I de år, hvor der ikke har været egnsspil, har der været Kulturmåned i maj med fire større kulturbegivenheder indendørs.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...