Cathrinesmindes Venner sætter ‘Enkeland’ i scene

15. juni 2021 Kultur

Foreningen Cathrinesmindes Venner planlægger i 2022 at opføre et udendørs egnsspil, som er en dramatiseret udgave af Karsten Skovs roman ’Enkeland’, der handler om livet under første verdenskrig i teglværksområdet ved Egernsund, Broager og Nybøl. Brian Wind-Hansen skriver den dramatiserede udgave.

Foreningen ønsker med dette spil, at fortsætte den levende historieformidling på Cathrinesminde Teglværk. Cirka 30 unge og gamle skuespillere vil i løbet af ca. 1½ time fremstille livet ved fronten og livet i landsbyen – med særlig vægt på kvindernes hårde liv hjemme og den samfundsudvikling, som kvindernes kamp førte med sig. Der spilles over fire aftener og instruktør bliver Kristian Hald Jensen, skriver teglværkets venner i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden 1982 har der været opført egnsspil ved Cathrinesminde hvert andet år, dog sidste gang i 2018. Egnsspillene dannede baggrund for oprettelsen af Cathrinesminde Teglværk som museum og de har med stærkt, lokalt engagement, belyst forhold om egnens store teglværksproduktion og historiske forhold.

I de år, hvor der ikke har været egnsspil, har der været Kulturmåned i maj med fire større kulturbegivenheder indendørs.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...