CEPOS: Sønderborg Kommune har styr på pengene

16. februar 2016 Erhverv

CEPOS tager i sin undersøgelse udgangspunkt i tal fra Social- og Indenrigsministeriet, og det er de tal, der leder frem til tænketankens konklusioner.

jpg” alt=”Erik Lauritzen er glad for CPOS-målingen, der viser, at der er styr på pengeforbruget.” width=”300″ height=”232″ /> Erik Lauritzen er glad for CPOS-målingen, der viser, at der er styr på pengeforbruget.

I forhold til den samme undersøgelse fra 2013 er Sønderborg hoppet fire plader op på listen, fra en placering som nummer 12 til nummer otte, og kommunens placering er godt nyt for borgmester Erik Lauritzen.

“Selvom man altid skal tage sådanne undersøgelser med et gran salt, så er jeg selvfølgelig rigtig godt tilfreds med at se, at vi i Sønderborg Kommune ligger så fint placeret. Det er endnu et eksempel på, at man som kommune både kan have store ambitioner og visioner, som fx Byens Havn, og samtidig sørge for at der bliver ført en ansvarlig og stram økonomisk politik”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

En af grundene til, at Sønderborg Kommune indtager en høj placering på listen er, at kommunens udgifter til administration ligger pænt under landsgennemsnittet. Sønderborg Kommune har således 14,5 årsværk pr. 1000 indbyggere, mens landsgennemsnittet i de 98 kommuner ligger på 15,3.

“Dét, der er vigtigt for byrådet, er altid, at borgernes penge bliver brugt optimalt, og der hvor behovet til enhver tid er størst. Det syntes jeg faktisk, vi gør fornuftigt i Sønderborg, men det er område, som altid har byrådets opmærksomhed, og hvor vi altid vil tilstræbe at blive endnu bedre. Men det er samtidig meget vigtigt for mig at understrege, at effektivitet og store ambitioner naturligvis ikke betyder, at vi går på kompromis med vores kerneopgave – nemlig at sikre borgerne det bedst mulige serviceniveau”, siger Erik Lauritzen.

Tallene fra CEPOS er den årlige undersøgelse af kommunernes besparelsespotentialer, hvis de alle var drevet som den bedste.

“Her ligger Sønderborgs besparelsespotentiale i 2014 på 3.548 kr. pr. indbygger eller 267 mio. kr. i alt – svarende til en besparelse på nettodriftsomkostningerne på 6,2 pct”, forklarer en kilde med indsigt i tal til SønderborgNYT. Kommuner længere nede på listen har et endnu større besparelsespotentiale.

CEPOS-målingen har intet som helst at gøre med skat/serviceforholdene eller socioøkonomisk indeks, som SønderborgNYT har skrevet om i de seneste dage.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk