Charlotte Sahl-Madsen: Young Digitals Camp bliver alletiders

3. februar 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Når Charlotte Sahl-Madsen skal fortælle, hvordan der ser ud med den camp, der runder projektet Young Digitals af i april, så svarer hun kort:

– Det bliver bare alletiders.

– Og jeg kan huske, når jeg tidligere har sagt, at noget bare er alletiders, så fik jeg at vide, at det er der ikke noget der er. Tingene kan og bør nuanceres lidt mere, siger hun.

– Men det her bliver altså bare alletiders.

- Det bliver bare alletiders, siger Charlotte Sahl-Madsen.

– Det bliver bare alletiders, siger Charlotte Sahl-Madsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dét, som bliver alletiders er, at unge mennesker skal beskrive demokratiet her i grænseregionen fra 1864 og ud i fremtiden. Med et tilløb på 150 års historie, så skal de komme med en demokratierklæring, der peger ud i fremtiden og favne begge sider af grænsen.

Nyeste teknologi

– De unge mennesker skal ikke sidde og skrive store afhandlinger, men bruge den nye teknologi, siger Charlotte Sahl-Madsen. Der kan fortælle meget historie med en lille lommefilm på et par minutter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Internettet er kommet for at blive og i dag er det meste af kommunikationen digital.

– Og derfor skal vi vænne os til at bruge den og det er planen for den kommende Kunsthallen, der skal være supermoderne, siger Charlotte Sahl-Madsen til Sønderborg Nyt. Hun tvivler ikke på, at elektronikken omkring internettet bliver en større og større del af vores hverdag.

Internettet vil gøre meget formidling anderledes end vi kender det i dag, siger Charlotte Sahl-Madsen.

Internettet vil gøre meget formidling anderledes end vi kender det i dag, siger Charlotte Sahl-Madsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– I dag indlægges vi på sygehuse, når vi er syge. Inden længe udlægges vi eget hjem med digital forbindelse til sygehus og lægestab, der behandler os online, siger hun. Der er ingen grund til at tvivle, for meget af teknologien har vi allerede taget til os.

Videnskaben er med

For undervisere er der inspiration at hente på projektets forsknings- og undervisningsdatabase. Undervisere kan her finde den seneste forskning inden for digitale undervisningsformer, demokrati, didaktik og Anden Slesviske Krig (1864).

Artiklen fortsætter under annoncen

Til undervisningsbrug findes også tekster, video, spil, podcasts mm. Foruden en kort beskrivelse ledsages hver titel af et forslag til anvendelsesmuligheder i undervisningen.

Vi har haft en række Master Class arrangementer, hvor målgruppen var undervisere på ungdomsuddannelserne i Region Syddanmark og Slesvig. Efter hvert Master Class indlæg er der en faciliteret workshop, hvor erfaringer i forhold til at anvende flere digitale platforme i undervisningen deles og diskuteres.

Se mere om Master Classen på http://www.youngdigitals.dk/masterclass.html

Artiklen fortsætter under annoncen

Lav en lommefilm og vind iPad

Den bedste lommefilm indsendt af en gruppe elever fra en ungdomsuddannelse vil modtage en præmie på Ipads til klassen. På http://www.youngdigitals.dk/lommefilmskonkurrence.html er der yderligere information om konkurrencen.IMG_9620

Lommefilmene vil være grundstoffet til Campen ”Young Digitals – #YD14”, hvor de unge skal komme med deres bud på fremtidens digitale undervisningsformer, ligesom de sammen skal formulere en demokratierklæring, der skal styrke sammenholdet hen over grænsen.

Young Digitals – #YD14

Campen i april bliver et brag af en oplevelse for 3-400 unge mennesker, der sammen skal beskrive demokratiet fra 1864 og ud i fremtiden og de skal gøre det ved hjælp af den nyeste teknologi uden at miste faglighed undervejs, siger Charlotte Sahl-Madsen og tilføjer:

– De unge skal bo i Mommark, så de kan være samlet og gerne bruge de fleste af døgnets timer på at diskutere sig frem til de allerbedste måder at præsentere udfordringen på, siger hun.

 

 

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...