Chris McDonald lærer unge om kost, fysisk aktivitet, stress og søvn

20. januar 2017 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Elever på fem ungdomsuddannelser får sundhedsbudskaberne serveret med humor, når de den 24. januar er inviteret til foredrag med Chris McDonald i Teatersalen.

Chris McDonald vil fortælle om resultater af den nyeste forskning inden for kost, fysisk aktivitet, stress og søvn – på en måde, så de unge går hjem med lyst til at begive sig hen imod en sundere livsstil.

Gode vaner grundlægges i barndommen, men udfordres ofte kraftigt, når børn bliver så store, at de selv køber ind eller flytter hjemmefra.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vanerne ændrer sig, og ofte er det ikke til det bedre. Mors gode leverpostejmadder med agurk bliver tit vekslet til pizza og fritter. Det er ikke så godt, når vi ved, hvor meget kosten betyder for bl.a. trivsel og indlæring. Men vi ved jo alle, at løftede pegefingre ikke virker ret godt – især ikke over for unge. Derfor har vi allieret os med Chris McDonald. Han er god til at sælge de sunde budskaber, selv om han ikke bryder sig om broccoli”, siger Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er sundhedsudvalget, som via projektet UngeLiv har valgt at støtte en indsats for de unge på ungdomsuddannelserne og unge ledige. Det gøres med fokus på især fysisk aktivitet og sund kost.

”Med vores samarbejde med ungdomsuddannelser vil vi gerne give de unge redskaber til at navigere i deres eget liv med sundheden i behold”, siger Helge Larsen i en pressemeddelelse.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...