Christian den 2. Festival på slottet

31. august 2019 Kultur

Lørdag den 14. september holder Museum Sønderjylland Christian 2. festival med fokus på den berømte danske konge, der efter store politiske bedrifter endte i fængsel på Sønderborg Slot.

Slottet vil blive indtaget af Ridderakademiet, der vil gøre børn til fuldvoksne krigere, som skal dyste mod hinanden i slotsgårdens kamparena, skriver Museum Sønderjylland.

Der vil være orienteringsløb og slottet får besøg af en række historiske personer, der sætter kongen og hans tid i scene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig vil Riddersalen være ramme for foredrag om Christian 2. og den inspiration hans dramatiske liv har være for kunstmalere og forfatter.

Historiker Lars Bisgård vil præsentere sin nye anmelderroste biografi om Christian 2.

Museumsinspektør Carsten Porskrog Rasmussen og H.E. Sørensen vil fortælle og debattere om kongen i kunsten.

Der kan købes mad og drikke og der vil være bogsalg og en masse andre sjove og interessante aktiviteter, der alle tager udgangspunkt i Christian 2. og hans tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidspunktet er kl. 10-17

Pris: Normal entrè  – gratis for børn, voksne 80 kr.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Gråsten, Frivillige

Trygfonden hjælper KGGO med at genstarte kørestolsringridningen

17. maj 2022 Gråsten

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten Kørestolsringridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i ringridningens ånd. Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af eventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for […]

Læs mere...