Clemens Knejterne flytter deres koncert til Rønhavepladsen

9. juli 2020 GF2020

Det er med stor glæde at vi i NORDIC dialogue kan markere genforeningen af Sønderjylland med Danmark i år og ikke næste år, som de fleste arrangementer er udskudt til, på grund af coronakrisen. Men med regeringens forøgelse af forsamlingsforbuddet, har vi taget initiativ til en genforeningskoncert på Rønhavepladsen i Sønderborg og ikke som først annonceret ved siden af Dybbøl Mølle på Dybbøl Banke.

I NORDIC dialogue har vi lagt megen vægt på, at få genforeningen markeret dels i år, dels den 11 juli, som er årsdagen for Kong Chr. XI’s ophold i landsdelen. Også valget af Sønderborg by finder vi både oplagt og logisk med henvisning til slaget ved Dybbøl i 1864. Meget symbolsk og rammende for arrangementet, og ikke mindst danskheden, skriver arrangørerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerten vil finde sted lørdag den 11. juli fra klokken 14 og varer en lille times tid. Det er drengekoret Clemens Knejterne, som vil synge vores gode gamle fædrelandssange og Slesvigske Fodregiments Musikkorps, som også forventes at bidrage med musik og klang – afventer dog endelig bekræftelse fra Forsvarskommandoen.

Billetsalg foretages på billet.dk 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste om forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet […]

Læs mere...