Club 54 er tæt på sæson-slut

2. maj 2014 Frivillige
Alex er stamgæst i Club 54 - hver anden fredag. Ugens dagtimer bruger han i Kvickly.

Alex er stamgæst i Club 54 – hver anden fredag. Ugens dagtimer bruger han i Kvickly.

Når de unge med særlige behov kommer til klubaften i Club 54 i bygningen ved siden af Skansen, så bliver det sidste gang inden ferien. Frem til den 19. september må de unge finde andre steder at tilbringe hver anden fredag.

Artiklen fortsætter under annoncen

En af de unge, der nærmest er stamgæst i klubben er Alex, der er med i Ligeværds ungdomsafdeling. Han bruger klubben som krydderi på hverdagene.IMG_6180

– Jeg er vild med at komme her og nogle gange tager jeg nogle veninder fra Skrænten med, siger han. Når han er i klubben, så er der især én ting, der er vigtig:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg skal spille pool mod en af medarbejderne. Det gør vi hver gang vi er her, siger Alex til Sønderborg Nyt. Hun fortæller, at brugerne fra Rendbjerg ser frem til hver eneste klubaften.

Ung fra aflastningshjemmet

En af de ansatte fra Aflastningshjemmet i Rendbjerg sidder ved et bord sammen med en kørestolsbruger. Hun er også yderst tilfreds med at komme i klubben. IMG_6181

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er ganske enkelt enestående, hvad de gør for brugerne. De bliver nærmest modtaget med kyshånd, så det er helt overvældende, siger

Bianca fra aflastningshjemmet. Hendes ord støttes af en mor, som er mødt op sammen med datteren, der også er kørestolsbruger.

Bianca fra Rendbjerghjemmet roser Club 54 for deres store parathed.

Bianca fra Rendbjerghjemmet roser Club 54 for deres store parathed.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Club 54 er det brugerne, der bestemmer, hvad der skal ske. Hvis stemningen er til hyggesnakke, pool eller bordtennis, så bliver det sådan. Klubben har også lysanlæg og røgkanon, så lokalet kan hurtigt omdannes til diskotek, hvi s de unge hellere vil feste.

Stedet er vigtigt for alle de udviklingshæmmede, de handicappede og unge med særlige behov. Her kan de mødes på lige vilkår med alle de andre – og det gør alting mere trygt. Ikke mindst fordi personalet virkeligt lægger sig selen og særger for, der bliver hygget eller festet på brugernes præmisser.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...