Computere skal løfte sagsbehandlingen i sager om hjælpemidler

3. september 2020 Samfund

Sønderborg Kommune modtager dagligt mellem 15 og 20 ansøgninger om kropsbårne hjælpemidler som fx korsetter, diabetesmaterialer, ortopædisk fodtøj mv. Det svarer til cirka 5000 ansøgninger årligt. Kommunen har søgt om – og er nu indstillet til at modtage – 3,2 millioner kroner af Finansministeriets investeringsfond til signaturprojektet ’Hurtigere sagsbehandling ved bevilling af hjælpemidler’. Projektet går ud på at afprøve kunstig intelligens i sagsbehandlingen.

Kunstig intelligens kan blandt andet bruges til at tjekke om den rette dokumentation er med, ligesom den kan sortere ansøgningerne, så dem der haster mest, kan blive behandlet først. Det vil optimere ansøgningsprocessen og nedbringe sagsbehandlingstiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

“Projektet handler først og fremmest om at afprøve en teknologi, som vi forventer kan hjælpe med at behandle sagerne hurtigere på et område, hvor vi har haft svært ved at følge med. To sager er aldrig helt ens, men de fleste sager har så meget til fælles, at kunstig intelligens kan gøre rigtig meget for os. Men det vil fortsat være mennesker, der træffer beslutning i sagerne. En del af projektet er også at finde vej i forhold til etiske og juridiske overvejelser, der selvfølgelig er forbundet med at have robotter med ind over behandlingen af sager”, siger formand for Social- og Seniorudvalget Preben Storm.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk