Connie Hedegaard: Tag klima-udfordringerne alvorlig!

7. oktober 2015 Erhverv

IMG_1800Onsdag morgen gik Connie Hedegaard på scenen i Alsion, hvor hun fortalte om klimaforandringerne i verden.

“Jeg viser en lille film, som viser forandringerne og det er altså ikke science fiction”, siger Connie Hedegaard. Filmen viser, hvor der er blevet varmere.

Connie Hedegaard veksler nogle ord med Danfoss' Jørgen Mads Clausen.

Connie Hedegaard veksler nogle ord med Danfoss’ Jørgen Mads Clausen.

“Syrien er hårdt ramt af klimaforandringer, men de har travlt med at slås mod Assad og Islamisk Stat”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kan regne med at verdens befolkning vil stige enormt. Der snakkes om 10 milliarder mennesker og alle vil jo gerne have gode liv og noget at spise. Derfor er det vigtigt, vi tager klimaet alvorlig”, siger den tidligere EU-kommisær.

Peter Rathje fra ProjectZero har tidligere sagt til SønderborgNYT, det ikke varer længe, inden vi oplever klimaflygtninge. Mennesker, der forlader deres områder og lande, fordi de rammes af vedvarende tørke.

Det er første gang at klimakonferencen 100% Climate Neutrality holdes i Sønderborg, men planen er at konferencen afholdes på skift mellem Flensborg og Sønderborg, og dermed også er med til at styrke klimasamarbejdet mellem de to byer og deres uddannelsesinstitutioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bag konferencen står SDU, UNI-Flensburg, Fachhochschule Flensburg, ProjectZero, Klimapakt Flensburg og CLEAN. Du kan læse mere på ProjectZeros hjemmeside.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...