Corona fører til nye oplevelse på Historiecenter Dybbøl Banke

18. juni 2021 Kultur

Klog af erfaringerne fra nedlukningen, har Historiecenter Dybbøl Banke udviklet nye, levende fortællinger. Fra den 28. juni kan man som besøgende komme og opleve de nye guidede ture. De gør det muligt at opleve 150 års Danmarkshistorie, lige hvor det skete, på blot halvanden time.

Corona har ikke været uden positive erfaringer. Som gæst på Historiecenter Dybbøl Banke kan man nyde godt af produkter, der har været tilrettet ud fra målsætningerne om små, udendørs grupper. Hele sommeren bliver disse guidede vandreture tilbudt, så historien kommer til live for både lokale og gæster i Sønderjylland. De nye ture er resultatet af de mange erfaringer med at optimere på oplevelsen og sikkerheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver historiecentret i en pressemeddelelse.

Koncepterne til de nye ture har deres rod i nødvendighed: Under corona skulle gruppeturene foregå udendørs og bestå af små grupper. Men det stod hurtigt klar, at formidlingen på denne form for ture var i top og selve turene var en stærk oplevelse for gæsterne. De kom ud og gik lige der, hvor det hele skete. Derfor fortsætter Dybbøl Banke med at udvikle på dem og de bliver en fast bestanddel af den måde, der fremover skal formidles.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Corona har tvunget os til at tænke nyt og lave flere udendørs-oplevelser”, siger Bjørn Østergaard, der er centerleder på Dybbøl Banke. Derfor lancerer Historiecenter Dybbøl Banke en guidet vandretur, hvor gæsterne får historier og viden omkring en vigtig del af den danske historie omkring 1864.

”Vi vil fortælle historien på en måde, der inddrager hele området og som sikrer, at alle har en god og mindeværdig oplevelse”, fortæller Ditte Kock, der er historiker og formidler på Dybbøl Banke. Hun glæder sig naturligvis meget til at komme i gang med de nye vandreture på Dybbøl Banke.

Artiklen fortsætter under annoncen

De nye tures mange kvaliteter stod hurtigt tydeligt frem: Fordelen ved de ture, der kan opleves er nemlig at man kan komme til: Der er kun 20 gæster pr. tur, for at give mulighed for at spørgsmål og dialog. Alle kan høre noget, de kan se hvad formidleren viser frem og oplevelserne bliver unikke og totale for hver en gæst. Vandreturene er halvanden til to timer, hvor gæster går en rask tur på bankerne og kommer helt tæt på landskabet, mindesmærkerne og historiens vingesus.

Historiecenter Dybbøl Banke håber, at oplevelserne bliver en succes.

Artiklen fortsætter under annoncen

”For vi har planer om at skabe mange flere udendørs-oplevelser de kommende måneder”, siger Bjørn Østergaard.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...