Corona-smitten breder sig især blandt børn og unge

16. december 2020 COVID-19
Michael Skriver og Erik Lauritzen.
Michael Skriver og Erik Lauritzen.

Borgmester Erik Lauritzen havde indkaldt til pressemøde onsdag eftermiddag og det skyldes de nye restriktioner, som gælder fra i eftermiddag klokken 16.

“Den, som bedst kan fortælle om Corona-situationen i Sønderborg er vores sundhedschef, Michael Skriver, så jeg giver straks ordet til ham”, sagde borgmesteren.

I Sønderborg er smittetallet stigende og det har det været gennem et par uger.

“Og det er fortrinsvis børn og unge op til 20 år, der gennem de seneste uger er smittet med Corona. De udgør 23 procent af indbyggerne, men 41 procent af de smittede”, sagde sundhedschef Michael Skriver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sundhedsforvaltningen afstemmer dagligt den lokale Corona-strategi med Styrelsen for Patientsikkerhed.

“Og vi arbejder stadig med smittesporing, test og siolation”, sagde sundhedschefen og tilføjede, at har man ikke mulighed for at isolere sig i sit hjem, så tilbydes der isolationsfaciliteter.

“Jeg vil gerne understrege, at det er vigigt, at anbefalingerne med afstand, mundbind, forsamlinger og afspritning, følges”, sagde Michael Skriver.

Borgmesteren fortalte, at vaccinationerne kommer omkring nytår.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det betyder ikke, det er slut med Corona, men at der er lys forude. Og det er vigtigt, at vi overvejer, hvor mange, vi smales med i juledagene”, sagde borgmesteren.

SønderborgNYT sendte live-tv fra pressemødet og du kan se udsendelsen på SønderborgNYTs Facebookside

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debat: Ved at fokusere på de unges interessser vil vi få flere i arbejde eller uddannelse

17. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Jan Prokopek Jensen, Socialdemokratiet, skriver: Alle unge mellem 18 og 29 år i job eller uddannelse. Det er vores socialdemokratiske ambition i Sønderborg Kommune. Vi er på vej, i løbet af det seneste halve år er yderligere 200 kommet i arbejde eller uddannelse; men der er stadig for mange, der mangler et job eller […]

Læs mere...