Corona: Sønderborg lukker delvis ned

15. december 2020 COVID-19

Lige nu har Sønderborg Kommune et ret højt smittetal med en incidens på 142 smittede pr. 100.000 borgere. Det samme gør sig gældende i en lang række andre kommuner, hvor der også er en negativ Corona-udvikling. Derfor har regeringen besluttet, at alle kommuner, herunder Sønderborg Kommune, bliver omfattet af de skærpede tiltag. De træder i kraft i morgen, onsdag, fra klokken 16 og gælder til og med søndag den 3 januar.

Det betyder blandt andet, at alle elever i folkeskolernes ældste klasser sendes hjem – fra 5. til 10. klasse, -lige som indendørssteder, hvor der er kultur- og idrætsaktiviteter, skal holde lukket – biblioteker, haller og lignende. Restauranter og cafeer skal også holde lukket, men må dog servere takeaway – og studerende skal som udgangspunkt have fjern- og digital undervisning.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT fik en kommentar fra borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter, han var blevet orienteret af Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke, om Corona-nedlukning af Sønderborg. Du kan se tv-interviewet her.

“På nuværende tidspunkt ser det ud til, at smitten ikke har bredt sig væsentligt til de ældre og udsatte borgere, og vi er meget opsatte på, at det heller ikke kommer til at ske. Men vi kan desværre se, at smitten generelt har været stigende i kommunen – blandt andet i vores daginstitutioner og skoler. Derfor bliver Sønderborg Kommune nu også omfattet af de udvidede restriktioner, og her følger vi selvfølgelig myndighedernes retningslinjer og anbefalinger”, siger borgmester Erik Lauritzen i ewn pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er selvfølgelig ikke en god situation at stå i, og vi har som kommune en lang række opgaver, vi fortsat skal løse. Blandt at sikre nødundervisning til alle de børn, der nu sendes fysisk hjem fra skole. Samtidig ved vi, at de skærpede restriktioner får stor betydning for mange i forhold til børnepasning og arbejde. Men jeg håber, at vi kan stå sammen, og at vi kan få smittetallene bragt længere ned, så vi kan få en god jul”, siger borgmesteren.

Se mere om de skærpede tiltag på hjemmesiden coronasmitte.dk

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Politik, Nordborg

Socialdemokratiet ville uddanne SOSU-ere på Nordals

27. oktober 2021 Politik

Regeringen har fremlagt udspillet ‘Tættere på II’ hvor man har udpeget mulige placeringer for nye ungdomsuddannelser i de mindre byer. Nordborg er ét af de udpegede områder. Det giver os muligheden for at placere en ungdomsuddannelse i Nordborg. Det skal vi forstå at udnytte – i Socialdemokratiet ser vi det ikke som en mulighed at […]

Læs mere...