Corona: Vær forsigtig i omgangen med kæledyrene

24. marts 2020 COVID-19

På Alsia Dyrehospital i Augustenborg kommer der henvendelser, som handler om Corona og kæledyr.

“Der er ikke noget, der tyder på, at vores kæledyr kan smittes med Coronavirus og udvikle Covid19”, siger dyrlæge Bitten Kjær til SønderborgNYT.

“Men rører en smittet person et kæledyr, så sætter virussen sig i pelsen og kan overføres til den næste person, der er i tæt kontakt med eksempelvis hunden”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Rigtigt mange kæler og kysser med deres hunde  – og lader man andre gøre det samme, så kan der overføres smitte”.

Færre dyrlæger i huset

Selvom der er Corna-krise, så må vi ikke se igennem fingre med, hvis vores dyr bliver syge – og derfor er dyrlægerne på arbejde på Alsia Dyrehospital.

“Vi er ikke så mange i huset i den her tid og vi overholder en række tiltag, som beskytter os bedst muligt mod smitte. Det er jo sådan, at vi nogle gange skal have eksempelvis en hundejer til at holde hunden, mens vi behandler. Så vi kommer ret tæt på andre mennesker”, siger Bitten Kjær.

Dyrehospitalet har delt medarbejdergruppen i tre hold – som ikke har nogen kontakt med hinanden – for at forebygge at de smitter hinanden, og for at undgå at risikere at skulle lukke dyrehospitalet pga. sygdom.

Der vil derfor kun være én dyrlæge og én sygeplejerske/klinikassistent/elev til at assistere. Så nogle vil opleve at de kan være sværere at få en hurtig tid, men fordi dyrehospitalet har fået flere afbud til ikke-akutte besøg, så burde det ikke give problemer.

Dyrlægerne kører ud til stordyrspatienter som altid, fordi de besøg kan køres uden kontakt til de andre på hospitalet.

Der køres ikke hjemmebesøg til familiedyr og det er for at beskytte dyrlægerne, men kæledyr er altid meget velkomne på klinikken.

Læs mere om Alsia Dyrehospital HER på LINKET

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk