Cykelcamper: Iværksætteridé kom frem i lyset

19. august 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

IMG_6569Pressemeddelelse:

Til en solrig Havnefest på Mommark Marina forleden blev den foldbare cykelcampingvogn afsløret for offentligheden. Mere end 80 interesserede stod samlet omkring

camperen, der var monteret efter en FriBikeshop-cykel, som var udlånt til lejligheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som socialdemokratisk medlem af Erhvervsudvalget, fortalte Jesper Smaling tilhørerne om udvalgets arbejde med en Masterplan som bla. involverer iværksættere og nye idéer.

  • Denne Masterplan er en vigtig grundsten for at skabe arbejdspladser i fremtiden i Sønderborg Kommune. Når idéer som cykel-camperen bliver skabt, kan det være med til at skabe flere jobs i kommunen, siger Jesper Smaling som selv er iværksætter. Derfor ved han hvilke udfordringer opfinder Mads Johansen står overfor, og Jesper afslutter talen med et godt råd til Mads:

  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Nu skal du huske at holde fast, også selvom det til tider bliver hårdt.

Det er et råd Mads vil tage til sig, for det har været hårdt, men på en dag som denne, hvor folk er mødt op fordi de er nysgerrige efter at se hans opfindelse, så er de lange aftener med arbejdet for at få camperen færdig til tiden, næsten glemt.

Cykel-camperen har under Jesper Smalings tale stået klappet sammen, en detalje, som gør den helt unik.

  • Andre cykel-campere har det problem, at de er for lange og så er de ikke lovligeat cykle med, siger opfinder Mads Johansen, som har opfundet cykel-camperen, fordi han
  • Artiklen fortsætter under annoncen

var træt af våde telte og dårlig liggekomfort, når han camperede.

Tilskuerne og Jesper Smaling ser til, mens Mads på under 2 minutter med lethed forvandler den lille camper til dobbelt længde. Vinduer og dør kommer til syne og alle der har lyst, kan nu træde indenfor. Den indbyggede seng kan omdannes til to sofaer med ryglæn, og selvom vognen kun er beregnet til at huse to personer på tur, kan fire voksne godt sidde derinde samtidig.

  • Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg i dag har foldet vognen sammen og foldet den ud igen. Det går nemlig så hurtigt, at det vist overrasker mange, så de beder mig om at vise det igen.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

I flere timer efter afsløringen taler Mads med interesserede, og demonstrerer den enkle og hurtige måde, hvorpå vognen kan foldes ud og ind. Mads er meget overvældet over den store interesse, der er for hans idé.

Det er jo kun en prototype jeg her viser frem, siger Mads:

  • Det vil sige, at det ikke er en perfekt vogn, så man skal se bort fra skønhedsfejl. Når den kommer i produktion, vil den naturligvis være pæn og slutte helt tæt alle steder.

I processen frem mod at denne prototype står færdig, har Mads samarbejdet med iFabrikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også fremadrettet vil iFabrikken hjælpe Mads, fordi der skal skaffes midler og kontakter, så cykel-camperen forhåbentligt kan blive sat i produktion. At det er en prototype betyder, at der endnu kan laves forbedringer.

  • Det er vigtigt for mig, at jeg får kritik og gode idéer, så jeg kan gøre vognen endnu bedre, inden den skal sættes i produktion. Derfor søger jeg stadig flere, som vil prøvekøre camperen, når testperioden starter 1. september. Nogen har allerede meldt sig på banen, men jo flere der prøver, jo bedre, siger Mads. Derfor, hvis man vil prøve cykelcamperen et par dage, kan man henvende sig til Mads på tlf. 28290646, e-mail: [email protected] eller www.facebook.com/widepathcamper .