Cykelfærgen sejler ‘jomfrutur’ fredag

26. juni 2019 Broager

På fredag er der jomfrusejlads.

Passager- og cykelfærgen Rødsand lægger fra kaj i Egernsund kl. 9 – og bliver sendt afsted af Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen.

Frivillige i Cykelfærgens Venner og andre interesserede vil overvære optakten fra kl. 8.30.

Korte taler

Gerhard Jacobsen, ildsjælen bag cykelfærgen, fortæller kort om 25 års arbejde for at få ruten gjort til virkelighed og om de sten, der har været på vejen.

Karsten Justesen, turistdirektør i Destination Sønderjylland, fortæller om, hvad det betyder for grænseoverskridende turisme, at ruten er etableret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og borgmester Erik Lauritzen fortæller om, hvad det betyder for kommunen, at ruten er i gang – før han sender færgen ud på den første tur kl. 9.

Champagne i Brunsnæs

I Brunsnæs serverer Brunsnæs-Iller-Busholm landsbylaug og Sommerhus- og Grundejerforeningen champagne til dem, der møder frem og er med til at gøre det festligt at modtage cykelfærgen ved Hornes Bro kl. 9.45 før færgens videre sejlads til Langballigau.

Landsbylauget BIB er juridisk og økonomisk ansvarlig for færgen og er også foreningen, der har gjort alle forberedelserne med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frivillig turistguide

Cykelfærgens Venner har været travlt optaget af forberedelserne til åbningen af den nye cykelfærge Danmark-Tyskland og har en repræsentant med på alle turene.

Som frivillige turistguider vil de hjælpe passagerne med at få cykler ombord og på turen fortælle om det, passagerne ser.

“Det er utrolig vigtig, at alle passagerer oplever at få en god service og en rigtig god oplevelse”, understreger Gerhard Jacobsen, som er ansvarlig for koordineringen og driften.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at sikre, at alle kan finde frem til, hvor færgen lægger til, er der fremstillet henvisningsskilte – og som turistorganisationen Destination Sønderjylland gør opmærksom på, på facebook, så er der kun plads til 12 på hver tur.

OBS

Vær opmærksom på at færgen kun sejler i fire uger og der er begrænset antal pladser ombord, så vent ikke for længe med at købe dine billetter.

Se mere på www.cykelfærgen.info

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...