Dalsmark Plejecenter handlede med Nordic Ingredients

Arkivfoto
Arkivfoto
28. november 2014 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Fødevarestyrelsen udsendte  torsdag en bemærkelsesværdig pressemeddelelse, idet de oplyste, at virksomheden Nordic Ingredients var blevet midlertidigt lukket, blandt andet fordi en cementblander benyttet til blanding af rugbrød ikke var ordentligt rengjort. Derfor må Dalsmark Plejecenter og mange andre institutioner nu finde en ny leverandør.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Fødevarestyrelsen understregede, at det i første omgang ikke var det faktum, at der var blevet benyttet en cementblander til madlavniningen, der lukkede virksomheden, men derimod at der var tale om så dårlig rengøring, at styrelsen ikke vurderede, at det var forsvarligt, at virksomheden kørte videre, skriver Fødevarestyrelsen.

Ifølge Ekstra Bladet er følgende lovovertrædelser noteret:

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

 – Virksomheden brugte en cementblander til at producere fødevarer.

– Både virksomhedens produktionslokaler og produktionsudstyr var beskidte og uhygiejniske, og bar præg af ikke at være rengjort jævnligt.

– Produkterne er tilvirket under uhygiejniske forhold, hvorfor det ikke kan udelukkes, at de kan indeholde sygdomsfremkaldende organismer.

– Virksomheden er ikke registreret som fødevarevirksomhed, hvilket strider mod reglerne.

– Virksomheden har ikke noget egenkontrolprogram, hvilket strider mod reglerne.

– Virksomheden blev lukket på stedet og fik påbud om at underrette deres kunder og tilbagetrække alle solgte varer.

Dalsmark Plejehjem i Rinkenæs er et af mange steder, der i november fik leveret madvarer fra virksomheden. Plejecentret vil nu ændre procedurer, når der vælges leverandører.

“Virksomheder kan gå ind på vores hjemmeside og se, hvilke leverandører, der er godkendte til at leverer fødevarer”, lyder meldingen fra Fødevarestyrelsen.

 

 

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...