Dalsmark Plejecenter handlede med Nordic Ingredients

28. november 2014 Uncategorized

Fødevarestyrelsen udsendte  torsdag en bemærkelsesværdig pressemeddelelse, idet de oplyste, at virksomheden Nordic Ingredients var blevet midlertidigt lukket, blandt andet fordi en cementblander benyttet til blanding af rugbrød ikke var ordentligt rengjort. Derfor må Dalsmark Plejecenter og mange andre institutioner nu finde en ny leverandør.gråsten 1

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Fødevarestyrelsen understregede, at det i første omgang ikke var det faktum, at der var blevet benyttet en cementblander til madlavniningen, der lukkede virksomheden, men derimod at der var tale om så dårlig rengøring, at styrelsen ikke vurderede, at det var forsvarligt, at virksomheden kørte videre, skriver Fødevarestyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Ekstra Bladet er følgende lovovertrædelser noteret:

 – Virksomheden brugte en cementblander til at producere fødevarer.

– Både virksomhedens produktionslokaler og produktionsudstyr var beskidte og uhygiejniske, og bar præg af ikke at være rengjort jævnligt.

– Produkterne er tilvirket under uhygiejniske forhold, hvorfor det ikke kan udelukkes, at de kan indeholde sygdomsfremkaldende organismer.

– Virksomheden er ikke registreret som fødevarevirksomhed, hvilket strider mod reglerne.

– Virksomheden har ikke noget egenkontrolprogram, hvilket strider mod reglerne.

– Virksomheden blev lukket på stedet og fik påbud om at underrette deres kunder og tilbagetrække alle solgte varer.

Dalsmark Plejehjem i Rinkenæs er et af mange steder, der i november fik leveret madvarer fra virksomheden. Plejecentret vil nu ændre procedurer, når der vælges leverandører.

“Virksomheder kan gå ind på vores hjemmeside og se, hvilke leverandører, der er godkendte til at leverer fødevarer”, lyder meldingen fra Fødevarestyrelsen.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...