DAMM Cellular Systems er på udkig efter flere medarbejdere

10. april 2019 Erhverv

Det går rigtigt godt hos DAMM Cellular Systems i Møllegade i Sønderborg, hvor de lige nu er på udkig efter 7-8 nye medarbejdere.

”Vi har brug for nogle medarbejdere inden for software og printdesign. Derudover har vi også brug for en indkøber, Supplier Quality Engineer, en Product Management Engineer og en salgs- og marketingdirektør, som alle får arbejdsplads på hovedkontoret i Sønderborg”, siger Jens Thostrup, CEO.

Artiklen fortsætter under annoncen

DAMM har ca. 70 ansatte i Møllegade, hvor der udvikles og produceres løsninger til radiokommunikation, som sælges i hele verden.

CEO Jens Thostrup er ny i DAMM og er vendt hjem fra udlandet, hvor han har arbejdet med radio- og telekommunikation.

Det begyndte i ’81

DAMM Cellular Systems startede fra ingenting i 1981 – og selv om virksomheden er vokset drastisk siden dengang, er adressen dog den stadig den samme.

“Dengang leverede DAMM mobilnet til de nye mobiltelefoner – dem, der lignede en felttelefon”, siger HR Manager Jan Klinker til SønderborgNYT. I dag handler det om at levere kommunikationsmuligheder i lukkede net, som eksempelvis bruges af politi, ambulancer og brandvæsen.

Tidligere kunne enhver med en scanner – eller snilde til at skrue på en transistorradio – lytte med. Men i dag er det umuligt, fordi alt er krypteret.

International spiller

Jens Thostrup fortæller videre, at DAMM handler med flere end 50 lande.

“Vi har medarbejdere rundt omkring i verden, hvor de breder vores løsninger ud. Det gør de i samarbejde med vores partnere og leverandører, som kunderne kender og har tillid til”, siger Jens Thostrup.

Af brancher, der bruger DAMMs kommunikationsløsninger, er blandt andre luftfart, tog og metro og det italienske politi. Også arrangørerne af store sportsbegivenheder i bl.a. Peru handler med Sønderborg-virksomheden.

Konkurrenterne er for eksempel Motorola og Airbus.

“I stedet for at konkurrere på pris, så gør vi det på kvalitet og egnethed”, siger Jens Thostrup og fortæller videre, at en boks med kommunikationsteknik testes hele tre gange, inden den forlader bygningen i Møllegade.

“Vi kan levere vores udstyr ret hurtigt, og vi kan tilpasse det kundens behov. Det er fordelen ved både at udvikle og producere under samme tag. Vi har fokus på og føling med helheden”.

Ny produktionslinje

DAMM har for ganske nylig investeret i endnu en SMT-linje (Surface Mount Technology), som sikrer, at virksomheden kan bestykke og lodde deres print med high-precision state-of-the-art komponenter. Samtidig har DAMM besluttet at udvide denne nye linje allerede inden sommerferien, så linjens kapacitet fordobles. På den måde sikrer de, at virksomheden selv med øget produktion kan producere med høj præcision og stabilitet.

Medarbejderne trives

Jens Thostrup begyndte hos DAMM i januar i år, og HR Manager Jan Klinker tiltrådte i august sidste år.

Hvor disse to dermed er forholdsvist nye, har andre netop fejret deres 30-års jubilæum i virksomheden.

“Vores medarbejdere har været i virksomheden i mere end 10 år i gennemsnit – og det er vi stolte af”, siger Jan Klinker, som uddyber: ”Dette vidner om en god arbejdsplads, som er rar at være på og giver de nødvendige udfordringer til den enkelte, og det er enormt vigtigt”.

“Vi lytter altid til vores medarbejdere, og især nye medarbejdere opfordres til at udfordre den måde, vi gør tingene på. Her spiller vores internationale medarbejdere også en vigtig rolle, da de ofte anskuer tingene på en helt anden måde, end vi gør. Hvis vi konstant udfordres, så bliver vi bedre”, siger Jens Thostrup.

Globale tanker i over ni år

DAMM Cellular Systems er med på en række større og mindre messer verden over i løbet af året, fortæller Lone Hansen, som har arbejdet med marketing hos DAMM Cellular Systems i lidt over ni år. Først som marketingassistent og nu som Marketing Manager.

“Jeg forbereder i øjeblikket alt det, vi skal have med på CCW-messen i Malaysia, som er den helt store årlige begivenhed i vores branche”, siger Lone Hansen til SønderborgNYT.

Hun fortæller om Sønderborg-virksomhedens fleksibilitet, der gennemsyrer hele organisationen og dets produkter og den høje kvalitet – og hun viser også alverdens kommende kunder, at hos DAMM har man føling med brugernes virkelighed og behov.

Vigtigt at være kendt i Sønderborg

Når nu DAMM Cellular Systems primært arbejder med udenlandske kunder, så kan det friste at tro, at det ikke er vigtigt, om sønderborgenserne kender til firmaet eller ej.

“Det er bestemt vigtigt, at sønderborgenserne og især studerende ved, at vi er her, og at vi altid er på udkig efter dygtige medarbejdere. Derfor gør vi bl.a. også meget ud af samarbejdet med SDU og EASV, hvilket har resulteret i mange gode praktikforløb og også efterfølgende ansættelser”, fortæller HR Manager Jan Klinker.

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk