Danfoss: 2014 blev et år med rekordomsætning

25. marts 2015 Erhverv

Industrikoncernen Danfoss’ samlede omsætning i 2014 voksede med fire procent i lokal valuta og nåede et rekordhøjt niveau på 34,4 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det oplyser selskabet i sit årsregnskab, der er offentliggjort onsdag morgen.Danfoss, hovedbygning

Ifølge koncernchef og administrerende direktør Niels B. Christiansen er ledelsen meget tilfreds med selskabets resultater, som er opnået på trods af lav vækst i den globale økonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Resultaterne kan tilskrives vores systematiske arbejde med at blive mere konkurrencedygtige og fleksible”.

“Vores velsmurte maskinrum gør os i stand til at øge fokus på at udvikle og investere i forbedringen af koncernens markedsposition”, siger Niels B. Christiansen i en meddelelse.

Driften gik også frem

Et af de andre resultater, der gik frem i 2014, er selskabets resultat af primær drift, eksklusiv andre driftsindtægter- og udgifter. Det steg med 13 procent til 4,4 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dermed blev sidste år det stærkeste målt på lønsomhed i Danfoss’ historie, oplyser selskabet.penge - euro

Et af de absolutte højdepunkter for selskabet i 2014 var købet af den finske producent af frekvensomformere, Vacon. Derudover tog Danfoss en række andre vækstinitiativer ved at investere i “geografiske vækstlommer” med stort potentiale i Indien og Tyrkiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har momentum og er optimistiske i forhold til 2015”.

“Dog forventer vi fortsat lav vækst i den globale økonomi og forsat lav sigtbarhed, hvilket blandt andet skyldes de tiltagende vanskelige betingelser og lavere forventninger til den økonomiske udvikling i Rusland”, siger Niels B. Christiansen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...