Danfoss: Byerne er afgørende for at nå Paris-aftalen

14. november 2017 Erhverv

Virksomhederne er klar med de rentable, teknologiske løsninger, der kan hjælpe byerne med at tage det næste skridt mod at indfri Paris-aftalen. På COP 23-konferencen i Bonn er det tid til at få sat skub i konkret handling. Det fortæller Danfoss A/S i en pressemeddelelse.

I den kinesiske by Benxi har Danfoss stået for at installere et fjernvarmesystem, der reducerer landets hovedstad for stålindustri årlige kulforbrug med 198.000 tons. Foto: Danfoss

”Byerne er nøglen til den grønne omstilling, hvor vi øger energieffektiviteten og integrerer mere og mere vedvarende energi. Det handler om at gøre det intelligent og effektivt, når vi udbygger og forbedrer byerne. Der findes allerede gode initiativer og løsninger, der gavner både klimaet og økonomien, og som har kort tilbagebetalingstid, og er klar til brug. Nu skal vi sætte fart på udbredelsen af dem”, siger Kim Fausing, koncernchef i Danfoss, og tilføjer:

”Hvis vi skal lykkes med implementeringen af Paris-aftalen, er vi nødt til at påbegynde sammenkoblingen af bygninger, industrien og energisystemer – for at opnå større effektivitet og integration af vedvarende energi. Det kræver et stærkt samarbejde på globalt, nationalt og regionalt niveau og mellem byer, politikere og virksomheder for at bane vejen for de bedste løsninger og for at bryde barrierer som finansiering, politisk incitament, vidensdeling og uddannelse”.

På COP 23-konferencen deltager Danfoss i World Climate Summit. Anton Koller, divisionspræsident for fjernvarme, repræsenterer Danfoss, og talte tirsdag om, hvordan fjernvarme kan bidrage til væsentlige reduktioner i CO2-udledningen. Ligeledes tirsdag præsenterede World Alliance for Efficient Solutions, der har Danfoss som medstifter, initiativet til 1000 effektive løsninger.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk