Danfoss: Der er længere fra Aalborg til Nordborg end fra Nordborg til Aalborg

1. oktober 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Et nyt projekt er blevet sat i gang af Danfoss Power Solutions og SDU Sønderborg. Som en del af projektet får de studerende mulighed for at arbejde med nogle af de tekniske problemstillinger Danfoss Power Solutions arbejder med til dagligt. Til gengæld får Danfoss Power Solutions nogle af landets skarpeste ingeniørtalenter til at prøve kræfter med nogle af de udfordringer, virksomheden står overfor.

Der er åbenbart længere fra Aalborg til Nordborg end fra Nordborg til Aalborg. Det måtte Product Application Engineer hos Danfoss Power Solutions El-Husseini Zaalouk sande, da han under en messe på Aalborg Universitet sammen med Danfoss’ Personaleafdeling, tilbød job til en håndfuld studerende efter endt uddannelse. Der var i hvert fald ingen af de studerende, der valgte at takke ja til tilbuddet.

Artiklen fortsætter under annoncen

El-Husseini, der har en master degree fra SDU Sønderborg og sidste år startede i Controls Divisionen hos Danfoss Power Solutions i Nordborg, tog derfor initiativ til et samarbejdsprogram mellem sin nuværende arbejdsgiver og sin tidligere uddannelsesinstitution. En af grundene var blandt andet, at det angiveligt er lettere at fastholde de ingeniørstuderende i Sønderborg, når de først er hernede, end at skulle lokke dem til efter endt uddannelse.

Til fordel for begge parter

Artiklen fortsætter under annoncen

Samarbejdsprogrammet betyder, at de ingeniørstuderende på SDU Sønderborg nu kan prøve deres teori af på konkrete problemer, som Danfoss Power Solutions opererer med i den virkelige verden. Og det er noget som civilingeniør og lektor ved SDU Sønderborg, Ib Christensen, bifalder:

“De studerende gennemgår et træningsprogram faciliteret af Danfoss. Det er samme program, som Danfoss Power Solutions’ medarbejdere gennemgår. Derudover får de studerende adgang til de komponenter og den software, som Danfoss Power Solutions udvikler og tilbyder deres kunder”, siger Ib Christensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ib Christensen fortæller videre, at det betyder, at de studerende kan opbygge et Danfoss-system, som de ikke blot kan eksperimentere med, men rent faktisk også bygge noget værdifuld forskning op omkring.

“Det er en god måde at lære om de bagvedliggende principper”, siger han.

Det er dog ikke blot SDU Sønderborg og de ingeniørstuderende, som får noget ud af samarbejdsprogrammet. Danfoss Power Solutions får nemlig de studerende til at kigge på nogle ting med friske øjne, og da ingeniørtalenterne har frit spil til at tænke ud af boksen, medfører det forhåbentligt, at problemerne angribes fra nye vinkler. Men vigtigst af alt, så får de studerende et indblik i, hvad det vil sige at arbejde for den alsiske verdenskoncern.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi vil gerne have, at de studerende bliver hernede, når de engang er færdige med deres uddannelse. På den her måde får de stille og roligt et indblik i Danfoss Power Solutions’ nuværende og kommende produkter, og de får en fornemmelse for, hvad det vil sige at arbejde hos os”, siger Danfoss-ingeniør El-Husseini Zaalouk.

En del af samarbejdsaftalen involverer også praktikpladser, studiejobs og mulige bachelorprojekter. Og det er der en særlig grund til:

“Vi vil gerne investere i dem, så de allerede i deres studietid får en fod indenfor hos Danfoss. Hvis de viser talent og gå-på-mod, så er det naturligvis på længere sigt formålet at hyre dem”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet, der hovedsageligt vil foregå i SDU Sønderborgs lokaler på Alsion, er en del af Experts in Teams-forløbet.

14 studerende fra de fire linjer Mechatronics, Embedded Software, Innovation & Business samt Interactive Design er involveret i projektet.

Samarbejdsprogrammet strækker sig i første omgang til og med januar 2018.

 

 

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...