Danfoss er med til at finde bæredygtige løsninger på nedkøling

19. september 2017 Erhverv

Under FN’s generalforsamling og Klimaugen i New York præsenterer organisationen Sustainable Energy for All et nyt globalt Cooling for All-panel, der skal arbejde for at gøre bæredygtig køling tilgængelig verden over. Danfoss er som den eneste industrivirksomhed repræsenteret i panelet.

Den globale temperaturstigning vil det betyde et boom i efterspørgslen på køling i form af blandt andet aircondition og køleanlæg. Det vil resultere i øget energiforbrug og pres på klimaet. I dag står køling for 10 procent af den globale udledning af kuldioxid – tre gange så meget som luftfartsindustrien og shippingsektoren tilsammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Oveni det står omkring en milliard mennesker stadig uden adgang til køling, skriver Danfoss i en pressemeddelelse.

For at skaffe flere mennesker adgang til overkommelige og bæredygtige køleløsninger har organisationen Sustainable Energy for All lanceret initiativet Cooling for All med et globalt panel til at drive indsatsen. Som den eneste industrivirksomhed er Danfoss repræsenteret i panelet ved Jürgen Fischer, segmentdirektør for Danfoss Cooling.

Cooling for All-panelets arbejde vil munde ud i en samlet rapport med anbefalinger og måder til, hvordan man kan accelere tilgængeligheden af bæredygtig køling verden over. Rapporten ventes klar i 2018.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk