Danfoss-fabrik er blandt verdens smarteste

22. januar 2019 Erhverv

World Economic Forum har udpeget 16 af verdens mest smarte digitaliserede fabrikker – såkaldte fyrtårne inden for fremstillingsindustrien med fodfæste i den fjerde industrielle revolution. Danfoss-fabrikken i Wuqing i Kina er en af de 16.

På Danfoss-fabrikken i Wuqing kører førerløse gaffeltrucks op og ned af gangene og forsyner medarbejderne med diverse komponenter til fremstilling af kompressorer. Efter samlingen af kompressoren giver et Bluetooth-forbundet apparat medarbejderne besked, om sammensætningen er udført korrekt. Medarbejderne har altid adgang til en elektronisk trin-for-trin manual – lige meget hvor på fabrikken, de befinder sig en given dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Listen over smarte teknologier, som fabrikken i det nordøstlige Kina har investeret i over de sidste par år, er meget lang. Ikke nok med det, så har investeringen kunnet betale sig. I forhold til for to år siden, er produktiviteten steget med 30 procent, spildomkostninger er faldet med 20 procent, og antallet af klager fra kunder er faldet med hele 57 procent.

Nu er Danfoss i Wuqing med på World Economic Forum’s liste over verdens ‘fyrtårnsfabrikker’. WEF identificerer en ‘fyrtårnsfabrik’ som en fabrik, der ikke alene er god til at inkorporerer smarte teknologier, men som også er god til at vende investeringen til både operationel og økonomisk gevinst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forummet har udpeget de 16 fyrtårne ud fra et feldt på end 1000 fabrikker. Med initiativet har World Economic Forum startet et netværk, hvor industrielle virksomheder kan udveksle erfaringer angående teknologier inden for den fjerde industrielle revolution og lære fra hinanden.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...