Danfoss fortsætter væksten i 3. kvartal

1. november 2018 Erhverv

I årets første ni måneder voksede Danfoss omsætningen med 202 millioner euro til 4.569 millioner euro – en vækst på 8 % i lokal valuta. Den højere toplinje løftede indtjeningen (EBIT) med 11 % til 549 millioner euro, og nettoresultatet blev forbedret med 48 millioner euro til 374 millioner euro. Samtidig har koncernen fortsat sine betydelige investeringer i vækstinitiativer og digitalisering, senest med to teknologiopkøb af Artemis Intelligent Power og AXCO-Motors.

”Det stigende fokus på at løse klimaforandringer gør vores energieffektive teknologier mere relevante end nogensinde før. Samtidig efterspørger vores kunder i stigende grad mere intelligente systemer til for eksempel bygninger og supermarkeder, der ved hjælp af vores avancerede digitale løsninger bruger mindre energi og formindsker risikoen for tab af fødevarer”, siger Kim Fausing, koncernchef og CEO i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fremgangen har været bredt funderet, dog primært drevet af høj vækst på de store markeder i Nordamerika, Europa og Kina. Med et højt investeringsniveau i infrastruktur i USA har særligt Danfoss’ nordamerikanske forretning over de seneste kvartaler opbygget et solidt momentum. Især forretningssegmentet Danfoss Power Solutions, der producerer hydraulik, styring og andre digitale løsninger til off-highway-køretøjer, har oplevet en høj efterspørgsel i USA. Opsvinget i den globale økonomi har medført højere råvarepriser, hvilket i kombination med nye toldsatser betyder, at Danfoss også løfter sine priser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Trods det solide vækst-momentum på tværs af Danfoss indikerer de seneste måneder, at usikkerheden på flere markeder er blevet større som følge af de nuværende geopolitiske forhold, og det begynder at forplante sig som udskydelse af projekter og en afdæmpning i efterspørgslen.

”Alt i alt har vi leveret god vækst i de første ni måneder af 2018, og vi fastholder vores forventninger til året. Men med de skyer, som vi ser i horisonten er sigtbarheden blevet dårligere. Det skyldes primært den tiltagende handelskonflikt mellem USA og Kina og øget usikkerhed flere steder i verden. Men samtidig er de globale megatrends så stærke og relevansen af vores løsninger så stor, at vi fastholder vores langsigtede fokus på at styrke Danfoss, og vi vil fortsat investere i vækstinitiativer og ny teknologi for at skabe det bedst mulige grundlag for vækst fremover”, siger Kim Fausing.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
8. august 2022 Politik, Sønderborg

Unibrew og ReKom gør klar til gadefest ved havnefronten

8. august 2022 Politik

Gadefest Tour er et initiativ fra Royal Unibrew og ReKom Group og konceptet transformerer midlertidigt gaderummet til et pulserende fællesskab, hvor der er plads til store som små armbevægelser. Det ændrer rammerne for hvordan borgerne oplever samt bruger byen og dens rummelighed. Det er et åbent event, der er gratis at deltage i, skriver Unibrew […]

Læs mere...