Danfoss fortsætter væksten

9. november 2016 Erhverv

Danfoss fortsatte den stærke udvikling fra første halvår ind i tredje kvartal. Efter de første ni måneder af 2016 landede omsætningen på 29,1 mia. kr. mod 28,7 mia. kr. i samme periode sidste år, hvilket svarer til en vækst på 4 % i lokal valuta. Den voksende omsætning kombineret med fortsatte forbedringer på driften trak indtjeningen (EBIT) op på 3,5 mia. kr., hvilket er 10 % bedre end i samme periode sidste år.

”Vores målrettede arbejde med at løfte væksten, blandt andet gennem investeringer i innovation og vækstmarkeder, betyder, at vi øger vores markedsandele. Samtidig giver vores konstant høje cash flow og stærke indtjeningskraft mulighed for at styrke kerneforretningerne yderligere gennem opkøb og investeringer i nye digitale initiativer”, siger koncernchef og CEO Niels B. Christiansen i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter under annoncen

I tredje kvartal købte Danfoss to virksomheder, Sondex Holding A/S og White Drive Products Inc. med en samlet årlig omsætning på ca. 1,6 mia. kr., og som en del af koncernens digitaliseringsstrategi blev der åbnet et nyt digitalt udviklingscenter i Berlin.

Omsætningen vokser i Europa, der er Danfoss’ største marked. Men også i Kina og på dele af det nordamerikanske marked er udviklingen positiv, ligesom der fortsat er tocifret vækst i Indien.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk