Danfoss’ frekvensomformere sikrer driften på et af verdens største biogasanlæg

19. februar 2019 Erhverv

MEC – BioGas i Holstebro, der tidligere var kendt som Maabjerg BioEnergy, var verdens største biogasanlæg, da anlægget blev sat i drift i 2012. Hvert år behandler de mere end 830.000 tons biomasse, der primært består af gylle fra lokale landmænd, spildevandsslam fra rensningsanlæg og restprodukter fra lokale mejerier.

Den omfattende og krævende produktion stiller store krav til teknikken bag, og derfor har MEC – BioGas cirka 150 VLT® AutomationDrive FC 302 og AQUA Drive FC 202 frekvensomformere fra Danfoss Drives med Profibus til at styre alt fra snegle til pumper, blæsere og dekantere.

Artiklen fortsætter under annoncen

De mindste af frekvensomformerne er 0,75 kW, og de største når op på 90 kW. Stort set alle frekvensomformerne har været i drift siden anlægget startede i januar 2012, skriver Danfoss.

De mange VLT® frekvensomformere giver anlægget en energirigtig løsning samt mulighed for central styring og overvågning af de mange kritiske processer, hvilket alt sammen kontrolleres via et SRO-system i kontrolrummet.

Martin Lorentzen, Elektriker hos MEC –BioGas, fortæller:

”Valget faldt i sin tid på Danfoss Drives’ VLT® frekvensomformere, fordi de er pålidelige, lette at forstå og intuitive at bruge”.

Artiklen fortsætter under annoncen

En DrivePro® serviceaftale sikrer mod driftsstop 

Med produktion i døgndrift er det essentielt, at teknikken fungerer, som den skal og for at sikre sig mod utilsigtede driftstop, har MEC – BioGas tegnet en DrivePro® serviceaftale hos Danfoss Drives.

Med en DrivePro® serviceaftale er MEC– BioGas sikret en proaktiv service og en servicetekniker på stedet inden for 5 timer, hvis uheldet skulle være ude.

Derudover har de kun ét kontaktpunkt hos Danfoss Drives, så de altid ved, hvor de skal henvende sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Martin Lorentzen fortæller, at de gennem deres serviceaftale også har modtaget tips og tricks til programmering og optimering af frekvensomformerne.

Det har blandt andet været med til at sikre, at de får det fulde udbytte ud af de mange frekvensomformere.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Samfund, Sønderborg

Vand på Sønder og Nørre Havnegade

5. december 2021 Samfund

Søndag aften kom vandet op på Sønder Havnegade og ved Nørre Havnegade – ud for Promenadens ishus – steg vandet udenfor afspærringen, mens der var tørt indenfor den. Ved Rytterstatuen var der også vand på gaden. Vandstanden toppede omkring klokken 20, hvor DMI havde varslet at vandstanden ville være op til en meter over daglig […]

Læs mere...