Danfoss har flot salg og indtjening i årets første kvartal

10. maj 2017 Erhverv

Danfoss har både øget salget og indtjeningen i årets første tre måneder, viser det netop offentliggjorte kvartalsregnskab. Omsætningen er vokset med 1,3 mia. kr. til 10,7 mia. kr. – en vækst på hele 13 procent.

“Vi holder fast i de gode takter og har fået en stærk start på året. Vi tager markedsandele og vokser over markederne og den globale økonomi generelt”, siger koncernchef Niels B. Christiansen i en pressemeddelelse.

Den øgede omsætningen smitter også af på indtjeningen som er løftet med syv procent til en mia. kr., men overskuddet er vokset med 12 procent til 691 mio. kr. Cash flowet fra driften er steget med 20 procent til 528 mio. kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flot vækst i BRIK-landene

Koncernens fremgang er bredt funderet på tværs af koncernens markeder herunder Danfoss’ største markeder: Europa og Nordamerika. Men det er især stigende omsætning i BRIK-landene, der har drevet omsætningen op i årets første kvartal.

Kina er steget og nået op på samme høje niveau. Indien har længe leveret tocifrede vækstrater. Samtidig er der fremgang på markedsforholdene både i Brasilien og Rusland, som begge har været ramt af økonomisk afmatning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi ser, at vores vækstinitiativer virker, og vi har investeret i både nye virksomheder, innovation og udvikling af nye, digitale løsninger til gavn for vores kunder. Så det er en stærk kombination af organisk vækst og effekten af opkøb, der driver væksten”, siger Niels B. Christiansen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...