Danfoss køber aktiemajoriteten i førende virksomhed inden for banebrydende teknologi

24. oktober 2018 Erhverv

I dag offentliggør Danfoss købet af aktiemajoriteten i Artemis Intelligent Power Ltd. (AIP), som er en R&D- og ingeniørvirksomhed med base i Edinburgh, Skotland. Virksomheden har specialiseret sig i udvikling af hydrauliksystemer. Købet omfatter AIP’s Digital Displacement®-teknologi, der vil give Danfoss mulighed for at udvikle hydraulikpumper, -motorer og -systemer med et hidtil uset niveau af effektivitet, styrbarhed og designmæssig fleksibilitet for kunderne.

Danfoss vil etablere produktionsaktiviteter i Edinburgh for at levere produkter til markedet baseret på Digital Displacement-teknologien, samtidig med at Edinburgh etableres som Centre of Excellence for den specifikke teknologi.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Digitalisering er en vigtig drivkraft i vores branche, og AIP passer strategisk godt ind i vores ambition om at være teknologisk førende og have fart på innovationen samt på de to produktmæssige kernedifferentiatorer effektivitet og styrbarhed. Digital Displacement-teknologien vil give Danfoss en konkurrencemæssig fordel i forhold til udvikling af innovative Danfoss produkter og systemer og til at få dem ud på markedet. Teamet hos AIP har den rigtige iværksætterånd og agile tilgang, og jeg glæder mig til at byde dem velkommen i Danfoss”, siger Eric Alström, President, Danfoss Power Solutions.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artemis Intelligent Power Ltd. vil blive et joint venture mellem Mitsubishi Heavy Industries (MHI) og Danfoss, med Danfoss som majoritetsaktionær.

Jeff Herrin, Vice President, R&D hos Danfoss Power Solutions, har denne kommentar: “Danfoss Power Solutions og AIP har i mange år haft glæde af et tæt samarbejde, hvor vi sammen har arbejdet på at udvikle Digital Displacement-teknologien. Vi glæder os til at kommercialisere Digital Displacement-teknologien i en ny serie af hydraulikpumper. Med det nye samarbejde med både AIP og MHI vil vi få yderligere fart på udviklingsaktiviteterne og også udvide omfanget. Jeg glæder mig virkelig til at arbejde tæt sammen med kollegaerne i MHI om at udvikle potentialet i AIP-forretningen og de tilhørende teknologier fuldt ud.”

Artiklen fortsætter under annoncen

“Lige så længe mennesker har brug for at grave, bygge og pløje, lige så længe vil vi have brug for tungt maskineri til at hjælpe med det. Men det her marked har akut behov for omkostningseffektive digitale teknologier, der kan reducere udledningerne og muliggøre automatisering. Jeg er henrykt over, at en førende global producent har anerkendt vores teknologi og vores team som en vigtig del af løsningen. Ligesom MHI opfatter Danfoss udvikling af energibesparende teknologier som fundamentet for den fremtidige forretning”, siger Niall Caldwell, Managing Director i Artemis Intelligent Power Ltd.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Uddannelse, Sønderborg

Åbent Hus på Erhvervsakademi SydVest i Alsion i morgen lørdag

3. februar 2023 Uddannelse

Erhvervsakademi SydVest, EASV, i Sønderborg inviterer til åbent hus i morgen, lørdag den 4. februar, i Alsion, hvor alle interesserede kan kigge forbi. På dagen vil der være mulighed for at møde nuværende studerende, undervisere og vejledere. Det skriver EASV. Til åbent hus-arrangementet er der mulighed for at møde nuværende studerende samt undervisere og vejledere, […]

Læs mere...