Danfoss-koncernen fik en god start på 2016.

3. maj 2016 Erhverv

Koncernens samlede omsætning i årets første kvartal blev 9.4 millioner mod 9.3 millioner kroner i første kvartal 2015.

Christiansen.” width=”300″ height=”200″ /> Koncernchef Niels B. Christiansen.

“Der er mange gode takter i årets første kvartal. Vi har en stærk indtjeningskraft, og vores strategiske vækstinitiativer begynder at vise resultater. På markedsniveau ser vi tegn på, at Europa langsomt er ved at komme op i gear, og der er optimisme i Nordamerika. Det er vigtige, store markeder for os. Samtidig går det godt på nye markeder som Indien, Tyrkiet og Mexico. Samlet set er vi godt på vej til at levere på vores forventninger til året”, siger koncernchef Niels B. Christiansen i en pressemeddelelse.

Generelt fortsatte de lave vækstrater på markederne, som prægede 2015, ind i årets første kvartal, og markedsvilkårene var fortsat blandede på tværs af regionerne.

Forretningssegmenterne Danfoss Cooling, Danfoss Heating og Danfoss Power Solutions oplevede alle vækst i omsætningen i lokal valuta og forbedret indtjening i årets første tre måneder – blandt andet drevet af solid fremgang i Nordamerika, Indien og dele af Europa.

Omvendt betød lave råvarepriser generelt lavere investeringsniveauer i industrisektorer som olie og gas, minedrift og marine, at Danfoss Drives landede en lidt lavere omsætning sammenlignet med et godt første kvartal sidste år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk