Danfoss Orkestret: I fællesskab gør vi hinanden gode

7. januar 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Det tæller på barometeret med livsglæde hele vejen rundt i Danfoss’ 37 mand store orkester, når de er ude og spille for publikum – og bag hver eneste koncert ligger der et utal af øvetimer, hvor de frivillige musikere sidder alene derhjemme og øver sig eller også er til øvetimer på Musikskolen, hvor John Frederiksen dirigerer frem mod det allerbedste, der kan leveres.

Lisbeth Møller Jensen med flygelhorn og Anders Krylmand med basun. Foto: Anna Hynding

Lisbeth Møller Jensen med flygelhorn og Anders Kryhlmand med basun. Foto: Anna Hynding

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi vil godt være rigtigt gode og det hjælper John Frederiksen os med. Han gør det sjovt at lære og så er han helt utrolig til at motivere, siger både Lisbeth Møller Jensen og Anders Kryhlmand, der begge går op i Danfoss Orkestret med liv og sjæl.

– Jeg er med i orkestret, fordi det er sjovt. Det tæller meget, når jeg tænker på livglæde og så synes jeg, det er vildt sjovt, når vi giver koncerter, siger Lisbeth Møller Jensen til Sønderborg Nyt.

Danfoss Orkestret spillede for nylig en Nytårskoncert, hvor hele indtjeningen blev doneret væk til velgørenhed og det synes især dirigent John Frederiksen er interessant.

Artiklen fortsætter under annoncen

John Frederiksen er stolt over at stå i spidsen for Danfoss Orkestret.

John Frederiksen er stolt over at stå i spidsen for Danfoss Orkestret.

– Netop det med at spille for en god sag og have et publikum, der er bevidste om, at deres billetpenge går til velgørenhed, gør, at oplevelsen er i en ramme, der er større og vigtigere end både orkester og publikum, siger John Frederiksen. Ved Nytårskoncerten kom der langt flere gæster end håbet og det blev til en herlig oplevelse for både musikere og alle dem, der lagde ører til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dirigenten er fascineret

– Musikerne kommer og øver med hinanden tirsdag efter tirsdag og de udfordrer hele tiden sig selv, siger John Frederiksen. Målet er at glæde andre med en række koncerter, så selvfølgelig er det vigtigt, at hver eneste i orkestret kan sit kram. Kun når hver eneste musiker er god, kan orkestret få den succes, som de alle sammen arbejder for og drømmer om.

– Og så er Danfoss Orkestret det eneste orkester, som jeg kender, der spiller for velgørenhed, siger John Frederiksen. Mange andre orkestre har et utroligt hyr med bare at få økonomien til at hænge sammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men for det her orkester er det vigtigt at kunne støtte en god sag, siger han.

– Og skal der spilles for velgørenhed, så skal der jo være en stor underholdningsværdi. Og jeg mener bestemt, at Danfoss Orkestret er troværdige og lever op til forventningerne hos publikum, siger John Frederiksen.

Forfra igen

Tirsdag aften blev der spillet mindre passager fra en række melodier og John Frederiksen havde travlt med at rette de mange toner fra orkestret ind og ud.

– Vi er lige begyndt forfra med alt og det bliver sjovt at følge processen frem til, at de mange øvetimer, hvor vi træner alene eller sammen, bliver til en koncert, der igen får publikum til at rejse sig op og klappe, siger Anders Kryhlmand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se billeder fra øve-aftenen: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.494854203968265.1073741999.271358109651210&type=1

 

 

 

 

16. juni 2024 Broager, Sport

Broagerland Skytteforening inviterer alle med til holdskydning

16. juni 2024 Broager

Broagerlands Skytteforening inviterer alle til Korporationsskydning, holdskydning på deres 200 meter-baner ved Skrækkehøj i Skelde. Der skydes med velholdte høj-kvalitets Sauer Rifler kal. 6.5 mm. og træfbilledet udskrives på vores elektroniske Kongsberg markerings anlæg. Det skriver skytteforeningen og fortæller, at skydningen foregår på lørdag kl. 10.00 – ca. 15.00 afhængig af tilmeldinger, formiddagen fyldes først. […]

Læs mere...