Danfoss sender medarbejdere hjem

25. marts 2020 Samfund

På grund af tiltagende ustabile leverancer, logistikudfordringer og forventningen om en betydelig ordrenedgang i april og maj tilpasser Danfoss sit aktivitetsniveau.

Danfoss gør i den forbindelse brug af den danske stats lønkompensationsordning og sender cirka 460 medarbejdere hjem. Det oplyser Danfoss i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Den udfordrende situation omkring spredningen af Covid-19 har nu sin indvirkning over det meste af verden. Danfoss begynder også at mærke effekten i form af ustabile leverancer, logistikudfordringer og lavere omsætning.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Selvom vi grundlæggende står stærkt, er hele situationen omkring Covid-19 meget uforudsigelig. Vi bliver ved med at holde gang i produktionen og servicere vores kunder på bedst mulig vis. Situationen er meget forskellig fra region til region og på tværs af vores forretning. Kina er ved at komme tilbage, men vi ser nu et fald i omsætningen i Europa og USA. Derfor forventer vi, at vores aktivitetsniveau vil falde betydeligt i april og maj, og derfor tilpasser vi os til situationen,” siger Kim Fausing koncernchef i Danfoss.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et større antal Danfoss kunder såvel som leverandører har allerede lukket eller annonceret planer om at lukke deres produktion midlertidigt ned i alt fra to til seks uger.

I Danmark har Danfoss valgt at gøre brug af trepartsaftalen om midlertidig lønkompensation. Det sker for at tilpasse medarbejderstaben til det lavere aktivitetsniveau og ikke mindst for at kunne have medarbejderne klar, når udviklingen vender.

Behovet for at hjemsende medarbejdere vil løbende blive vurderet. I dag har cirka 460 medarbejdere fået besked om, at de fra torsdag den 26. marts, 2020 er blevet sendt hjem frem til den 9. juni, 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig er det i Danfoss besluttet at suspendere en række generelle lønreguleringer, indføre stop for nyansættelser, gennemføre en lønreduktion for de øverste ledelseslag samt en række andre besparelsestiltag.

”Vi arbejder målrettet på at få Danfoss og vores medarbejdere godt gennem denne krise. Vi hilser muligheden for lønkompensation meget velkommen, for det er et vigtigt redskab til at holde vores dygtige medarbejdere i Danfoss og dermed sikre, at vi står bedst muligt på den anden side af coronakrisen. Det bliver helt afgørende for os som virksomhed, men også i bred forstand for hele samfundet, at vi hurtigst muligt kan komme tilbage og få gang i hjulene, når vi er på den anden side af den akutte håndtering af Covid-19,” siger Kim Fausing i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da Danfoss anvender lønkompensationsordningen opretholder de berørte medarbejdere deres fulde løn i hjemsendelsesperioden.

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
24. maj 2022 112, Sønderborg

Brand og Redning: Tænk dig om når du skal bruge ukrudtsbrænder

24. maj 2022 112

Sønderborg Brand og Redning var i weekenden på to opgaver, hvor brandene var forårsaget af ukrudtsbrændere og i begge tilfælde havde gløderne fra brændingen antændt et grantræ. På den baggrund kommer Brand og Redning nu med en opfordring til haveejerne og en genopfriskning af de sikkerhedsforanstaltninger, der gør sig gældende, når ukrudtet skal svitses. “Først […]

Læs mere...