Danish Crown siger farvel til 26 medarbejdere i Blans

4. august 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

26 Blans-ansatte skal en tur på Jobcenter.

26 Blans-ansatte skal en tur på Jobcenter.

I alt 150 slagteriarbejdere i Blans, Faaborg, Herning og Ringsted mister nu deres arbejde som konsekvens af færre slagtesvin i de kommende måneder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Tilførslen af slagtesvin til Danish Crowns slagterier ventes at falde yderligere i de kommende måneder, og derfor tilpasses kapaciteten nu på fire anlæg, lyder det.

26 fyres i Blans

På slagteriet i Blans ved Sønderborg mister 26 ansatte deres job, i Herning opsiges 29, mens 24 ansatte i Ringsted mister deres arbejde.

Nedgangen i antallet af slagtninger betyder, at slagteriet i Blans har overkapacitet, så for at sikre den bedst mulige effektivitet flyttes en del af den nuværende produktion i Faaborg i stedet til Blans. Det betyder, at op mod 80 medarbejdere i Faaborg opsiges.

Der vil være tale om ferieafløsere, oplyser Danish Crown. De berørte medarbejdere er derfor ikke omfattet af den såkaldte socialplan.

– Vi kunne se nedgangen komme allerede i foråret, men de mange helligdage gjorde, at vi i første omgang undgik afskedigelser, udtaler produktionsdirektør Søren F. Eriksen.

– De seneste uger har det dog knebet med at holde vores slagterier i gang om fredagen, så derfor ser vi desværre ingen anden udvej end at skære i bemandingen, forklarer han.

Artiklen fortsætter under annoncen

De berørte medarbejdere opsiges i løbet af august og september.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk