Danmark Rundt-feltet kører i mål i Sønderborg

3. marts 2021 Kultur

PostNord Danmark Rundt 2021 cykler til Sønderborg, når den 30. udgave af løbet køres fra den 10. til 14. august. Sønderborg er målby på etape 2 onsdag den 11. august 2021, hvor cykelrytterne ender i Sønderborg efter 183 km.

780 kilometer venter rytterne fordelt på fem etaper, når PostNord Danmark Rundt 2021 køres i august. Andet etape går fra Ribe til Sønderborg. Opløbet bliver ved Dybbøl Mølle, hvor Magnus Cort vandt i 2016 sidste gang cykelløbet var i Sønderborg.

Borgmester Erik Laurotzen glæder sig over, at Sønderborg igen er på ruten i Danmarks største cykelløb.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi glæder os rigtig meget over, at Post Nord Danmark Rundt igen har valgt Sønderborg som målby. Sønderborg-området et godt sted at køre cykelløb med den beliggenhed, den natur og de rammer, vi kan tilbyde. Afslutningerne i Sønderborg plejer altid at være garant for rigtig godt cykelløb samt mange tilskuere, fordi vi er en kommune med mange cyklister og cykelelskere. Så det forventer jeg også, at vi kan levere i år, hvis restriktionerne tillader det”, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagens rute

Etapen starter i Ribe og bevæger sig sydpå mod Skærbæk og videre vestpå, hvor den følger Vadehavet til Højer. Derefter cykles der til Møgeltønder, Tønder, og langs den dansk-tyske grænse til Padborg og Kruså. Efter Kruså køres der langs Flensborg Fjord til Sønderhav.

Derefter når cykelrytterne ind i Sønderborg Kommune og kører over Rinkenæs til Gråsten, hvor de kommer gennem selve byens centrum.

Når rytterne kommer til Slotsbakken/Feldstedvej i Gråsten, så er resten af ruten stort den samme rute som Tour de France etapen til Sønderborg i 2022. For cykelrytterne kører over Adsbøl og Nybøl til Dybbøl Banke, og derfra går det, med en afstikker over Grønnekærvej, til den rute i Sønderborgs bymidte, som også bliver Tour-ruten i 2022.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dog med den tilføjelse, at Danmark Rundt-cykelrytterne ikke får mål på Augustenborg Landevej i Sønderborg, men i stedet cykler videre til Sønderborgs centrum og derfra til Dybbøl Mølle, hvorfra de kører en rundstrækning i centrum og på Dybbøl Banke tre gange, inden en vinder kåres.

Feltet i PostNord Danmark Rundt 2021 bliver på 140 ryttere fra 20 hold med deltagelse af alle fire danske continental hold, PostNord landsholdet og rigtig mange danske ryttere på World Tour-holdene. Det betyder, at der er mange danske talenter og stjerner med i cykelløbet sammen med dygtige udenlandske World Tour- og Pro Teamsryttere og det sikrer et cykelløb på allerhøjste niveau.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...